burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Belka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Za osnovu

150 g Badem

50 g Mleveni keks

2 kašika C Šećer u prahu

70 g Margarin

50 ml Mleko

Za beli sloj

100 g Bela čokolada

50 ml Slatka pavlaka

Za vocni deo

3-4 komad Kajsija

Za belu kremu

150 g Bela čokolada

80 g C Šećer u prahu

250 ml Slatka pavlaka

1 kesica C Vanilin šećer

Belka torta

Vocna torta sa kajsijom i belom čokoladom. Toliko meko, ukusno i vocno.

Koraci pripreme

Korak 1

Bademe i keks samleti i dodati secer u prahu. Postepeno dodavati omeksali margarin i mleko. Pemesati i sipati u okrugli kalup manjih dimezija. Oko 20 cm

Korak 2

Slatku pavlaku zagrejati i preliti preko bele cokolade. Smesu sipati na keks podlogu. Zatim na belu cokoladu slagati kajsije secene na kriske.

Korak 3

Slatku pavlaku umutiti sa dodatkom secera u prahu i vanil secerom. Posebno otopiti belu cokoladu i umesati u prethodnu smesu sa slatkom pavlaom. Kremu sipati preko naredjanih kajsija u kalup.

Korak 4

Ostaviti da se torta stegne. Ukrasiti po zelji.

Naši proizvodi

Belka torta

Vocna torta sa kajsijom i belom čokoladom. Toliko meko, ukusno i vocno.

Koraci pripreme

Korak 1

Bademe i keks samleti i dodati secer u prahu. Postepeno dodavati omeksali margarin i mleko. Pemesati i sipati u okrugli kalup manjih dimezija. Oko 20 cm

Korak 2

Slatku pavlaku zagrejati i preliti preko bele cokolade. Smesu sipati na keks podlogu. Zatim na belu cokoladu slagati kajsije secene na kriske.

Korak 3

Slatku pavlaku umutiti sa dodatkom secera u prahu i vanil secerom. Posebno otopiti belu cokoladu i umesati u prethodnu smesu sa slatkom pavlaom. Kremu sipati preko naredjanih kajsija u kalup.

Korak 4

Ostaviti da se torta stegne. Ukrasiti po zelji.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept