burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bela voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Sastojci:

1 pakovanje krem kora

1. fil:

1 l mleka

3 kesice C pudinga sa ukusom vanile

140 g šećera

200 g bele čokolade (2 štangle za dekorisanje)

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

2. fil:

300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

180 ml vode mineralne gazirane

180 ml kisele pavlake 20%m.m.

3. fil:

300 g jagoda

60 g šećera

300 ml vode

1 kesica C pudinga sa ukusom vanile

Za ukrašavanje:

bela čokolada

Bela voćna torta

Koraci pripreme

Pripema 1. fila:
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g C šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Pripema 2. fila:
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Pripema 3. fila:
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora - fil puding - voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji.

Naši proizvodi

Bela voćna torta

Koraci pripreme

Pripema 1. fila:
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g C šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Pripema 2. fila:
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Pripema 3. fila:
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora - fil puding - voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji.

Autor

Dajana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept