0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje krem kora
1 l mleka
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
140 g šećera
200 g bele čokolade (2 štangle za dekorisanje)
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
180 ml vode mineralne gazirane
180 ml kisele pavlake 20%m.m.
300 g jagoda
60 g šećera
300 ml vode
1 kesica C pudinga sa ukusom vanile
bela čokolada
Pripema 1. fila:
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g C šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.
Pripema 2. fila:
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.
Pripema 3. fila:
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora - fil puding - voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom.
Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji.
Pripema 1. fila:
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g C šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.
Pripema 2. fila:
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.
Pripema 3. fila:
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora - fil puding - voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom.
Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.