burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Banana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za rolat:

10 jaja

10 kašika šećera

10 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

džem od kajsije

Za krem:

1/2 l mleka

1 C puding vanile

3 kašike šećera

1 kašika C čvrstina

125 g margarina

100 g C šećera u prahu

Za ukrašavanje:

3 kesice C šlaga

300 g mleka

600 g banana

Banana torta

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumanca i lagano promešati pa 5 kašika brašna i lagano sjediniti.

Peći na 200 C oko 10 minuta, a pleh obložiti peki papirom, ovako napraviti dve kore.

Dok su kore vruće uviti u rolat i ohladiti, kada se ohlade namazati domaćim džemom od kajsija i ponovo urolati.

Krem:
U 1/2 l mleka zakuvati C puding po uputstvu na kesici sa tim što se u razmućeni C puding doda 1 kašika C čvrstina, ohladiti.

Margarin dobro umutiti sa C šećerom u prahu i pomešati sa pudingom da dobijete vazdušastu kremu.

Slaganje:
Rolat iseći na parčiće pa poređati u okrugao kalup koji ste obložili folijom i dno i sa strane.

Preko rolata naneti pola kreme, pa banane isečene na kolutove, pa krema, pa završiti rolatom, pokriti folijom i ostaviti da prenoći u frižideru.

Tortu prevrnuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom.

Naši proizvodi

Banana torta

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumanca i lagano promešati pa 5 kašika brašna i lagano sjediniti.

Peći na 200 C oko 10 minuta, a pleh obložiti peki papirom, ovako napraviti dve kore.

Dok su kore vruće uviti u rolat i ohladiti, kada se ohlade namazati domaćim džemom od kajsija i ponovo urolati.

Krem:
U 1/2 l mleka zakuvati C puding po uputstvu na kesici sa tim što se u razmućeni C puding doda 1 kašika C čvrstina, ohladiti.

Margarin dobro umutiti sa C šećerom u prahu i pomešati sa pudingom da dobijete vazdušastu kremu.

Slaganje:
Rolat iseći na parčiće pa poređati u okrugao kalup koji ste obložili folijom i dno i sa strane.

Preko rolata naneti pola kreme, pa banane isečene na kolutove, pa krema, pa završiti rolatom, pokriti folijom i ostaviti da prenoći u frižideru.

Tortu prevrnuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept