0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 komada jaja
12 ravnih kašika šećera
6 ravnih kašika brašna
200 g oraha (može 2 kašike C kakoa umesto oraha)
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
4 kesice C pudinga od vanile
200 g mlevenih oraha
100 g crne čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade za kuvanje
200 g margarina ili maslaca
200 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1 C šlag
50 ml mleka
100 g čokolade
30 g maslaca
Umutiti 6 jaja sa 6 ravnih kašika šećera. Dodati 3 ravnih kašika brašna, 100 g mlevenih oraha (ili jednu kašiku C kakaoa) i 1/2 kesice C praška za pecivo.
Izručiti u sud za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Napraviti još jedan ovakav patišpanj. Ostaviti ih na stranu da se ohlade.
Fil:
Napraviti puding od 1 l mleka i 4 kesica C pudinga od vanile. Kada se skuva u vruć puding dodati 200 g mlevenih oraha.
Podeliti smesu na sledeći način:
Odvojiti 1/3 smese u drugi sud. U 2/3 smese dok je još vruća dodati 100 g crne čokolade, a u 1/3 smese dodati 100 g bele čokolade.
Posebno umutiti 200 g maslaca ili margarina sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. Takođe dvotrećinski podeliti margarin ili maslac.
U 2/3 margarina ili maslaca dodavati kašiku po kašiku tamnog fila kako bi fil bio penast, a u manji deo dodati belu smesu takođe kašiku po kašiku.
Zatim umutiti kesicu C šlaga i takođe dvotrećinski dodati crnom i belom filu.
Ređati na sledeći način:
Kora, taman fil, beo fil, kora taman fil.
Glazura:
Zagrejati mleko, dodati 100 g čokolade i maslac i preliti preko fila.
Tortu ukrasiti po želji šeri bombonama, višnjama, jagodama, C šlagom, izbor je vaš.
Umutiti 6 jaja sa 6 ravnih kašika šećera. Dodati 3 ravnih kašika brašna, 100 g mlevenih oraha (ili jednu kašiku C kakaoa) i 1/2 kesice C praška za pecivo.
Izručiti u sud za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Napraviti još jedan ovakav patišpanj. Ostaviti ih na stranu da se ohlade.
Fil:
Napraviti puding od 1 l mleka i 4 kesica C pudinga od vanile. Kada se skuva u vruć puding dodati 200 g mlevenih oraha.
Podeliti smesu na sledeći način:
Odvojiti 1/3 smese u drugi sud. U 2/3 smese dok je još vruća dodati 100 g crne čokolade, a u 1/3 smese dodati 100 g bele čokolade.
Posebno umutiti 200 g maslaca ili margarina sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. Takođe dvotrećinski podeliti margarin ili maslac.
U 2/3 margarina ili maslaca dodavati kašiku po kašiku tamnog fila kako bi fil bio penast, a u manji deo dodati belu smesu takođe kašiku po kašiku.
Zatim umutiti kesicu C šlaga i takođe dvotrećinski dodati crnom i belom filu.
Ređati na sledeći način:
Kora, taman fil, beo fil, kora taman fil.
Glazura:
Zagrejati mleko, dodati 100 g čokolade i maslac i preliti preko fila.
Tortu ukrasiti po želji šeri bombonama, višnjama, jagodama, C šlagom, izbor je vaš.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.