burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Aleksandar torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za patišpanj:

12 komada jaja

12 ravnih kašika šećera

6 ravnih kašika brašna

200 g oraha (može 2 kašike C kakoa umesto oraha)

1 C prašak za pecivo

Za krem:

1 l mleka

4 kesice C pudinga od vanile

200 g mlevenih oraha

100 g crne čokolade za kuvanje

100 g bele čokolade za kuvanje

200 g margarina ili maslaca

200 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

1 C šlag

Za preliv:

50 ml mleka

100 g čokolade

30 g maslaca

Aleksandar torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 jaja sa 6 ravnih kašika šećera. Dodati 3 ravnih kašika brašna, 100 g mlevenih oraha (ili jednu kašiku C kakaoa) i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Izručiti u sud za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Napraviti još jedan ovakav patišpanj. Ostaviti ih na stranu da se ohlade.

Fil:
Napraviti puding od 1 l mleka i 4 kesica C pudinga od vanile. Kada se skuva u vruć puding dodati 200 g mlevenih oraha.

Podeliti smesu na sledeći način:
Odvojiti 1/3 smese u drugi sud. U 2/3 smese dok je još vruća dodati 100 g crne čokolade, a u 1/3 smese dodati 100 g bele čokolade.

Posebno umutiti 200 g maslaca ili margarina sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. Takođe dvotrećinski podeliti margarin ili maslac.

U 2/3 margarina ili maslaca dodavati kašiku po kašiku tamnog fila kako bi fil bio penast, a u manji deo dodati belu smesu takođe kašiku po kašiku.

Zatim umutiti kesicu C šlaga i takođe dvotrećinski dodati crnom i belom filu.

Ređati na sledeći način:
Kora, taman fil, beo fil, kora taman fil.

Glazura:
Zagrejati mleko, dodati 100 g čokolade i maslac i preliti preko fila.

Tortu ukrasiti po želji šeri bombonama, višnjama, jagodama, C šlagom, izbor je vaš.

Naši proizvodi

Aleksandar torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 jaja sa 6 ravnih kašika šećera. Dodati 3 ravnih kašika brašna, 100 g mlevenih oraha (ili jednu kašiku C kakaoa) i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Izručiti u sud za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Napraviti još jedan ovakav patišpanj. Ostaviti ih na stranu da se ohlade.

Fil:
Napraviti puding od 1 l mleka i 4 kesica C pudinga od vanile. Kada se skuva u vruć puding dodati 200 g mlevenih oraha.

Podeliti smesu na sledeći način:
Odvojiti 1/3 smese u drugi sud. U 2/3 smese dok je još vruća dodati 100 g crne čokolade, a u 1/3 smese dodati 100 g bele čokolade.

Posebno umutiti 200 g maslaca ili margarina sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. Takođe dvotrećinski podeliti margarin ili maslac.

U 2/3 margarina ili maslaca dodavati kašiku po kašiku tamnog fila kako bi fil bio penast, a u manji deo dodati belu smesu takođe kašiku po kašiku.

Zatim umutiti kesicu C šlaga i takođe dvotrećinski dodati crnom i belom filu.

Ređati na sledeći način:
Kora, taman fil, beo fil, kora taman fil.

Glazura:
Zagrejati mleko, dodati 100 g čokolade i maslac i preliti preko fila.

Tortu ukrasiti po želji šeri bombonama, višnjama, jagodama, C šlagom, izbor je vaš.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept