0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
4 jabuka
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
4 jabuka
4 jabuke g Šećer, lešnika, buter,pavlaka
U tiganj bez masnoće pržiti 125gr seckanim lešnika izručiti u dubok tanjir. 4 jabuke oprati, osusiti i nabosti na štapić za raznjice. U šerpu zakuvati 100 gr šećera sa 2 kašike meda kašika buter 150 gr pavlake kuvati oko 15 minuta da se napravi mešani karamel. Jabuku jednu po jednu spustiti u masu pa ih okretati ravnomerno da se obloze slojem karamela. Zatim ih okretati u lešnik. Jabuke staviti da se osuse.
U tiganj propržiti 150 g lešnika. Oprane i obrisane jabuke uvaljati u smesu koja se kuvala 15 min.100g secera, 150 g pavlake, 2 kašike meda. Jabuke uvaljati u karamel i lešnika. Ostaviti da se osude.
U tiganj bez masnoće pržiti 125gr seckanim lešnika izručiti u dubok tanjir. 4 jabuke oprati, osusiti i nabosti na štapić za raznjice. U šerpu zakuvati 100 gr šećera sa 2 kašike meda kašika buter 150 gr pavlake kuvati oko 15 minuta da se napravi mešani karamel. Jabuku jednu po jednu spustiti u masu pa ih okretati ravnomerno da se obloze slojem karamela. Zatim ih okretati u lešnik. Jabuke staviti da se osuse.
U tiganj propržiti 150 g lešnika. Oprane i obrisane jabuke uvaljati u smesu koja se kuvala 15 min.100g secera, 150 g pavlake, 2 kašike meda. Jabuke uvaljati u karamel i lešnika. Ostaviti da se osude.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.