burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Uskršnja babka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo

brašno 300 g

C Suvi kvasac 1 kesica

šećer 1 kašika

so 1/4 kašika

mleko 125 ml

pavlaka 1 kašika

maslinovo ulje 3 kašika

jaje 1

Za fil

krem sir 150 g

pavlaka 90 g

C Kokosovo brašno 150 g

C Zamena za mleko u prahu 3 kašika

C Šećer u prahu 3 - 4 kašika

Još

med za premazivanje 2 kašika

gel boje 4 kapi

Uskršnja babka

Opis recepta

Veseli, ukusni, šareni slatki hleb

Kako se priprema?

Priprema testa

U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.

Priprema fila

Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.

Formiranje babke

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.

Pečenje

Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.

Finalni postupak

Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!

Naši proizvodi

Uskršnja babka

Opis recepta

Veseli, ukusni, šareni slatki hleb

Kako se priprema?

Priprema testa

U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.

Priprema fila

Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.

Formiranje babke

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.

Pečenje

Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.

Finalni postupak

Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept