burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Uskršnja babka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo

300 g brašno

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašika šećer

1/4 kašika so

125 ml mleko

1 kašika pavlaka

3 kašika maslinovo ulje

1 jaje

Za fil

150 g krem sir

90 g pavlaka

150 g C Kokosovo brašno

3 kašika C Zamena za mleko u prahu

3 - 4 kašika C Šećer u prahu

Još

2 kašika med za premazivanje

4 kapi gel boje

Uskršnja babka

Veseli, ukusni, šareni slatki hleb

Koraci pripreme

Priprema testa

U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.

Priprema fila

Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.

Formiranje babke

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.

Pečenje

Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.

Finalni postupak

Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!

Naši proizvodi

Uskršnja babka

Veseli, ukusni, šareni slatki hleb

Koraci pripreme

Priprema testa

U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.

Priprema fila

Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.

Formiranje babke

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.

Pečenje

Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.

Finalni postupak

Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!

Autor

Marijana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept