burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

200 ml mleka

200 ml jogurta

2 žumanca

5 kašika šećera

4 kašike ulja

1 C suvi kvasac

1 C vanilin šećer

oko 500 g brašna

C šećer u prahu

Štrudla

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati C suvi kvasac i malo brašna i ostaviti da nadođe.

U međuvremenu umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, dodati ulje, nadošli kvasac, C vanilin šećer i jogurt.

Dobro umutiti pa dodavati brašno i umesiti glatko testo.

Ostavi da odstoji na toplom mestu da testo nadođe nekih 30 minuta.

Podeliti testo na 2 loptice. Svaku lopticu razviti u koru i filovati po želji (pekmez, orasi, mak).

Uviti u rolat i staviti u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pečenje.

Pokriti krpom i opet ostaviti da miruje 30 minuta.

Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati C suvi kvasac i malo brašna i ostaviti da nadođe.

U međuvremenu umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, dodati ulje, nadošli kvasac, C vanilin šećer i jogurt.

Dobro umutiti pa dodavati brašno i umesiti glatko testo.

Ostavi da odstoji na toplom mestu da testo nadođe nekih 30 minuta.

Podeliti testo na 2 loptice. Svaku lopticu razviti u koru i filovati po želji (pekmez, orasi, mak).

Uviti u rolat i staviti u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pečenje.

Pokriti krpom i opet ostaviti da miruje 30 minuta.

Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept