burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

Štrudla sa suvim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

300 g mekog brašna

1 jaje

100 g putera

150 ml mleka

1 C suvi kvasac

malo soli

1 kašičica sećera

4 kašike C šećera u prahu

šećer u prahu C po potrebi za posipanje

50 g seckanih oraha

50 g brusnica

50 g suvog grožđa

Štrudla sa suvim voćem

Koraci pripreme

Mleko, šećer, kvasac, brašno sa malo soli pomešati, ubaciti jaje, omekšali puter, nadošli i umesite meko testo koje se ne lepi.

Umešeno testo ostavite pola sata da nadođe. Nadošlo testo premesite i razvucite oklagijom u obliku pravougaonika.

Preko razvučenog testa rasporedite seckane orahe i suvo voće, posuti C šećerom u prahu i urolajte štrudlu.

Stavite je u podmazan pleh. Premazati umućenim jajetom, zatim ostaviti na toplom 60 minuta da narasta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite štrudlu da se peče, smanjiti na 180 stepeni, posle 10 minuta pečenja i pecite još 40 minuta.

Toplu štrudlu pospite C šećerom u prahu, ostavite da se ohladi pa secite na šnite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa suvim voćem

Koraci pripreme

Mleko, šećer, kvasac, brašno sa malo soli pomešati, ubaciti jaje, omekšali puter, nadošli i umesite meko testo koje se ne lepi.

Umešeno testo ostavite pola sata da nadođe. Nadošlo testo premesite i razvucite oklagijom u obliku pravougaonika.

Preko razvučenog testa rasporedite seckane orahe i suvo voće, posuti C šećerom u prahu i urolajte štrudlu.

Stavite je u podmazan pleh. Premazati umućenim jajetom, zatim ostaviti na toplom 60 minuta da narasta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite štrudlu da se peče, smanjiti na 180 stepeni, posle 10 minuta pečenja i pecite još 40 minuta.

Toplu štrudlu pospite C šećerom u prahu, ostavite da se ohladi pa secite na šnite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept