burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Štrudla sa rogačem i kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

250 ml mleka

3 kašike šećera

1 kesica C suvog kvasca

100 ml ulja

1 jaje

500 g brašna

Za fil sa rogačem:

100 ml mleka

50 g margarina

3 kašike meda

100 g šećera

200 g mlevenog rogača

malo cimeta

1 C vanilin šećer

Za fil sa kokosom:

100 g C kokosa

50 ml mleka

50 g C šećera u prahu

50 g margarina

Štrudla sa rogačem i kokosom

Koraci pripreme

Priprema testa:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac pa promešati, dodati jaje, ulje i brašno te umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu napraviti filove.

Za prvi fil staviti mleko, margarin, šećer, med, cimet i C vanilin šećer da proključaju. U to dodati mleveni rogači i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.

Za drugi fil staviti mleko, šećer i margarin da proključaju pa dodati C kokos. Izmešati dobro i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi napraviti valjak.

Nadošlo testo razviti oklagijom i premazati filom od rogača. Na početku testa staviti valjak od kokosa i uviti u rolat.

Staviti u pleh na pek papir, izbockati viljuškom i sačekati da naraste. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi pa je posuti C prah šećerom.

Naši proizvodi

Štrudla sa rogačem i kokosom

Koraci pripreme

Priprema testa:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac pa promešati, dodati jaje, ulje i brašno te umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu napraviti filove.

Za prvi fil staviti mleko, margarin, šećer, med, cimet i C vanilin šećer da proključaju. U to dodati mleveni rogači i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.

Za drugi fil staviti mleko, šećer i margarin da proključaju pa dodati C kokos. Izmešati dobro i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi napraviti valjak.

Nadošlo testo razviti oklagijom i premazati filom od rogača. Na početku testa staviti valjak od kokosa i uviti u rolat.

Staviti u pleh na pek papir, izbockati viljuškom i sačekati da naraste. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi pa je posuti C prah šećerom.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept