0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
250 ml mleka
3 kašike šećera
1 kesica C suvog kvasca
100 ml ulja
1 jaje
500 g brašna
100 ml mleka
50 g margarina
3 kašike meda
100 g šećera
200 g mlevenog rogača
malo cimeta
1 C vanilin šećer
100 g C kokosa
50 ml mleka
50 g C šećera u prahu
50 g margarina
Priprema testa:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac pa promešati, dodati jaje, ulje i brašno te umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu napraviti filove.
Za prvi fil staviti mleko, margarin, šećer, med, cimet i C vanilin šećer da proključaju. U to dodati mleveni rogači i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil staviti mleko, šećer i margarin da proključaju pa dodati C kokos. Izmešati dobro i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi napraviti valjak.
Nadošlo testo razviti oklagijom i premazati filom od rogača. Na početku testa staviti valjak od kokosa i uviti u rolat.
Staviti u pleh na pek papir, izbockati viljuškom i sačekati da naraste. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.
Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi pa je posuti C prah šećerom.
Priprema testa:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac pa promešati, dodati jaje, ulje i brašno te umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu napraviti filove.
Za prvi fil staviti mleko, margarin, šećer, med, cimet i C vanilin šećer da proključaju. U to dodati mleveni rogači i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil staviti mleko, šećer i margarin da proključaju pa dodati C kokos. Izmešati dobro i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi napraviti valjak.
Nadošlo testo razviti oklagijom i premazati filom od rogača. Na početku testa staviti valjak od kokosa i uviti u rolat.
Staviti u pleh na pek papir, izbockati viljuškom i sačekati da naraste. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.
Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi pa je posuti C prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.