burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 parčeta

Štrudla sa rogačem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 parčeta

Sastojci

1 kg brašna

4 jaja

parče kvasca

2 šolje mleka

1/2 šolje ulja

1 šolja šećera

2 C vanilin šećera

C šećer u prahu

100 g rogača

Štrudla sa rogačem

Koraci pripreme

Kvasac, šećer i C vanilin šećer, mlako mleko, kvasac potopiti.

Kada kvasac krene dodati jaja, ulje i brašno.

Napraviti tri jufke ostaviti da ostoji pola sata.

Svaku jufku razklagijati posuti sa rogačem i malo ulja, zavisti u rolat poređati u pleh, premazati žumancetom.

Peći pola sata na 180 stepeni.

Pečenu iseći na okrugle paradi.

Posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa rogačem

Koraci pripreme

Kvasac, šećer i C vanilin šećer, mlako mleko, kvasac potopiti.

Kada kvasac krene dodati jaja, ulje i brašno.

Napraviti tri jufke ostaviti da ostoji pola sata.

Svaku jufku razklagijati posuti sa rogačem i malo ulja, zavisti u rolat poređati u pleh, premazati žumancetom.

Peći pola sata na 180 stepeni.

Pečenu iseći na okrugle paradi.

Posuti C šećerom u prahu.

Autor

Radmila

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept