burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčića

Štrudla sa rogačem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčića

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

1 kesica C suvog kvasca

50 g šećera

280 ml toplog mleka

50 ml ulja + 1 kašika

1 kašičica soli

1 kašika kisele pavlake ili grčkog jogurta

Za fil:

500 ml mleka

4 kašike C griza

200 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

200 g rogača

200 g suvog grožđa

2 kašike mleka (po potrebi)

po potrebi C šećer u prahu

Štrudla sa rogačem

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil.

U mleko dodati C griz, C šećer i C vanillin šećer i skuvati u gustu kašu.

Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još oko 5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera i nastavaka za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko, a da se odvija od posude. Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.

Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje. Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Štrudlu premažite mlekom u koje ste dodali C vanilin šećer.

Ostavite da nadođe, a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

Kada se ohladi poslužite.

Ako volite pospite je C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa rogačem

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil.

U mleko dodati C griz, C šećer i C vanillin šećer i skuvati u gustu kašu.

Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još oko 5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera i nastavaka za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko, a da se odvija od posude. Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.

Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje. Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Štrudlu premažite mlekom u koje ste dodali C vanilin šećer.

Ostavite da nadođe, a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

Kada se ohladi poslužite.

Ako volite pospite je C šećerom u prahu.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept