burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Štrudla sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Testo:

1 kesica C suvog kvasca

500 g brašna

1 jaje

1,5 dl ulja

2 dl mleka

4 kašike šećera

1/2 kafene kašičice soli

narendana korica od limuna

Fil:

300-400 g mlevenih oraha

200 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

oko 1,5 dl mleka

Za posipanje:

C šećer u prahu

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Priprema testa:
Smlačite 2 dl mleka. Kvasac pomešajte sa kašikom šećera i prelijte sa 2-3 kašike mlakog mleka i ostavite da nadođe - zapeni. U ostatak mleka sipajte 1,5 dl ulja i 3 kašike šećera i ostavite da provri. Kad provri sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi dok kvasac zapeni.

Brašno pomešajte sa malo soli, u sredini napravite rupu i tu sipajte nadošli kvasac, mleko sa uljem i šećerom, jaje i narendanu limunovu koricu. Dobro izmesite smesu da dobijete glatko mekano testo koje se ne lepi za ruke. Formirajte loptu od testa, prekrijte platnenom krpom i ostavite da raste oko 1.5 sat. Naraslo testo premesite još jednom i ostavite da odmara još oko pola sata.

Priprema fila:
Dok testo odmara, stavite oko 1.5 dl mleka da provri. Mlevene orahe pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom i poparite vrelim mlekom samo mleko sipajte postepeno (možda vam neće biti potrebna sva količina mleka) da ne dobijete previše retku smesu. Sve lepo izmešajte.

Razvijanje testa:
Prema veličini pleha testo podelite na 2-3 dela da razvijete 2-3 kore. Koru razvijte na debljinu od oko 5mm. Koru premažite filom od oraha. Zavijte rolat i pažljivo prebacite na nauljen ili pek papirom obložen pleh.Tako uradite i sa ostatkom testa.

Pecite na 180 C u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Pečenu štrudlu ostavite da se ohladi, isecite na parčiće i pre služenja pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Priprema testa:
Smlačite 2 dl mleka. Kvasac pomešajte sa kašikom šećera i prelijte sa 2-3 kašike mlakog mleka i ostavite da nadođe - zapeni. U ostatak mleka sipajte 1,5 dl ulja i 3 kašike šećera i ostavite da provri. Kad provri sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi dok kvasac zapeni.

Brašno pomešajte sa malo soli, u sredini napravite rupu i tu sipajte nadošli kvasac, mleko sa uljem i šećerom, jaje i narendanu limunovu koricu. Dobro izmesite smesu da dobijete glatko mekano testo koje se ne lepi za ruke. Formirajte loptu od testa, prekrijte platnenom krpom i ostavite da raste oko 1.5 sat. Naraslo testo premesite još jednom i ostavite da odmara još oko pola sata.

Priprema fila:
Dok testo odmara, stavite oko 1.5 dl mleka da provri. Mlevene orahe pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom i poparite vrelim mlekom samo mleko sipajte postepeno (možda vam neće biti potrebna sva količina mleka) da ne dobijete previše retku smesu. Sve lepo izmešajte.

Razvijanje testa:
Prema veličini pleha testo podelite na 2-3 dela da razvijete 2-3 kore. Koru razvijte na debljinu od oko 5mm. Koru premažite filom od oraha. Zavijte rolat i pažljivo prebacite na nauljen ili pek papirom obložen pleh.Tako uradite i sa ostatkom testa.

Pecite na 180 C u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Pečenu štrudlu ostavite da se ohladi, isecite na parčiće i pre služenja pospite C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept