burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Štrudla sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

250 ml mleka

20 g svežeg kvasca

500 g brašna

2 žumanca

malo soli

50 g otopljenog margarina

1/2 limuna

50 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

Za nadev:

200 g mlevenih oraha

4 kašike šećera

40 ml vrućeg mleka

Za premazivanje:

1 belance

Za posipanje:

C šećer u prahu

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti ga da nadođe.

Brašno prosejati, sipati ga u posudu za mešenje, napraviti udubljenje, pa u njega dodati žumanca, so, preostalo mlako mleko, otopljeni margarin, sok i rendanu koricu polovine limuna, šećer i C vanilin šećer.

Dodati i nadošli kvasac, pa umesiti glatko testo. Ostaviti ga da udvostruči zapreminu.

Nadošlo testo potom podeliti na dva jednaka dela i svaki deo razviti oklagijom u koru.

Za nadev pomešati orahe i šećer, preliti ih vrelim mlekom i izmešati.

Sačekati da se fil prohladi, pa njime premazati razvijene kore, urolati ih i staviti na pleh obložen pek - papirom.

Belance umutiti, pa njime premazati štrudle. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Posuti ih C šećerom u prahu, seći na komade i služiti.

Naši proizvodi

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti ga da nadođe.

Brašno prosejati, sipati ga u posudu za mešenje, napraviti udubljenje, pa u njega dodati žumanca, so, preostalo mlako mleko, otopljeni margarin, sok i rendanu koricu polovine limuna, šećer i C vanilin šećer.

Dodati i nadošli kvasac, pa umesiti glatko testo. Ostaviti ga da udvostruči zapreminu.

Nadošlo testo potom podeliti na dva jednaka dela i svaki deo razviti oklagijom u koru.

Za nadev pomešati orahe i šećer, preliti ih vrelim mlekom i izmešati.

Sačekati da se fil prohladi, pa njime premazati razvijene kore, urolati ih i staviti na pleh obložen pek - papirom.

Belance umutiti, pa njime premazati štrudle. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Posuti ih C šećerom u prahu, seći na komade i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept