0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 60 parčadi
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 60 parčadi
1 kocka kvasca
1 kašika brašna
1 kašika šećera
1/2 čaše mlakog mleka (oko 100 ml)
125 g putera
400 g brašna
4 pune kašike šećera
3 žumanca
1 celo jaje
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike kiselog mleka ili jogurta
narendana korica 1 limuna
1 prstohvat soli
malo đumbira u prahu
600 g sitno seckanih oraha
250 g šećera
150 ml vrelog mleka
1 kesica C vanilin šećera
C šećer u prahu
Testo:
Izmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostaviti na toplom mestu da uskisne.
Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin C šećerom, malo soli i rendanom korom limuna i djumbirom.
U testo dodati 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta.
Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo. Testo pokrijte i ostavite 1 sat na toplom mestu.
Fil:
Pomešati orshe, šećer i vanilin C šećer. Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.
Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne.
Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh. Tako spremljene jufke ne treba premazivati.
Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C.
Kada se štrudla potpuno ohladi posuti vanilin C šećerom, C šećerom u prahu i iseći.
Testo:
Izmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostaviti na toplom mestu da uskisne.
Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin C šećerom, malo soli i rendanom korom limuna i djumbirom.
U testo dodati 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta.
Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo. Testo pokrijte i ostavite 1 sat na toplom mestu.
Fil:
Pomešati orshe, šećer i vanilin C šećer. Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.
Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne.
Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh. Tako spremljene jufke ne treba premazivati.
Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C.
Kada se štrudla potpuno ohladi posuti vanilin C šećerom, C šećerom u prahu i iseći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.