burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Štrudla sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

1 C suvi kvasac

100 ml mleka

125 g margarina

400 g pšeničnog brašna

50 g šećera

1 jaje

3 žumanca

1 C vanilin šećer

50 ml jogurta

1 limun

Nadev:

500 g mlevenih oraha

200 g šećera

120 ml vrelog mleka

100 g suvog grožda

1 pomorandža

1 C vanilin šećer

C šećer u prahu za posipanje

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne.

U posudu staviti brašno, margarin, šećer, vanil šećer, rendanu koru od limuna, žumanca, jaje, jogurt i pripremljen kvasac.

Umesiti glatko i vazdušasto testo i ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.

Mlevene orahe pomešati sa šećerom, suvim grožđem, rendanom korom pomorandže i vanil šećerom, preliti vrelim mlekom i promešati.

Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom na list debljine 1 cm, premazati filom od oraha i uviti u rolat.

Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati po želji žumancem i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

Štrudlu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Gotovu štrudlu ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći.

Naši proizvodi

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne.

U posudu staviti brašno, margarin, šećer, vanil šećer, rendanu koru od limuna, žumanca, jaje, jogurt i pripremljen kvasac.

Umesiti glatko i vazdušasto testo i ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.

Mlevene orahe pomešati sa šećerom, suvim grožđem, rendanom korom pomorandže i vanil šećerom, preliti vrelim mlekom i promešati.

Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom na list debljine 1 cm, premazati filom od oraha i uviti u rolat.

Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati po želji žumancem i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

Štrudlu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Gotovu štrudlu ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept