burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Štrudla sa neskvikom i pavlakom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

600 g brašna

100 g masti

150 g margarina

1,5 dl mleka

2 kašike šećera

1 C suvi kvasac

2 jaja

prstohvat soli

I još:

2 jaja za premazivanje

1 kašika mleka

1 kašika ulja

Za fil:

200 g neskvika

5 kašika šećera

oko 6-9 kašika kisele pavlake, po 2-3 na svaku štrudlu

C šećer u prahu za posipanje

Štrudla sa neskvikom i pavlakom

Koraci pripreme

Mleko ugrejati da bude mlako, pa dodati u njega 2 kašike šećera i C suvi kvasac. Izmešati i ostaviti da kvasac zapeni.

Izmešati brašno sa otopljenim margarinom, dodati mast i jaja, so, promešati malo, pa dodati nadošli kvasac.

Sve zajedno umešati, pa mesiti dok ne bude glatko testo. Testo staviti u frižider da polako nadolazi. Ostavite ga sat, ali može i duže, ne smeta.

Izmešajte neskvik sa šećerom i pripremite kiselu pavlaku. Testo podelite na 3 jednaka dela za tri štrudle.

Pospite radnu ploču brašnom, pa razvijte štrudlu na pravougaonik što tanje možete. Namažite je sa 2-3 kašike kisele pavlake, tako da prekrijete celu štrudlu, sem baš nekih 5cm pred kraj.

Pospite trećinu pripremljenog neskvika preko kisele pavlake. Levu i desnu stranu savijte prema unutra, da vam ne curi fil, pa urolajte štrudlu. Ponovite još 2 puta sa ostatkom testa i neskvika.

Razdvojite belanca i žumanca (ona jaja za premazivanje). Žumanca pomešajte sa mlekom i uljem.

Pripremljenim žumancima premažite štrudle i drvenim štapićima ih izbockajte.

Stavite štrudle nazad u frižider na odmaranje, nekih pola sata. Nakon što su odmorile, štrudle premažite tek blago, viljuškom ulupanim belancima.

Stavite ih da se peku na 190°C oko pola sata. Proveravajte.

Ako su porumenele rano, pokrijte ih papirom za pečenje, pa nastavite sa procesom.

Gotove štrudle isecite, posuti ih C prah šećerom.

Naši proizvodi

Štrudla sa neskvikom i pavlakom

Koraci pripreme

Mleko ugrejati da bude mlako, pa dodati u njega 2 kašike šećera i C suvi kvasac. Izmešati i ostaviti da kvasac zapeni.

Izmešati brašno sa otopljenim margarinom, dodati mast i jaja, so, promešati malo, pa dodati nadošli kvasac.

Sve zajedno umešati, pa mesiti dok ne bude glatko testo. Testo staviti u frižider da polako nadolazi. Ostavite ga sat, ali može i duže, ne smeta.

Izmešajte neskvik sa šećerom i pripremite kiselu pavlaku. Testo podelite na 3 jednaka dela za tri štrudle.

Pospite radnu ploču brašnom, pa razvijte štrudlu na pravougaonik što tanje možete. Namažite je sa 2-3 kašike kisele pavlake, tako da prekrijete celu štrudlu, sem baš nekih 5cm pred kraj.

Pospite trećinu pripremljenog neskvika preko kisele pavlake. Levu i desnu stranu savijte prema unutra, da vam ne curi fil, pa urolajte štrudlu. Ponovite još 2 puta sa ostatkom testa i neskvika.

Razdvojite belanca i žumanca (ona jaja za premazivanje). Žumanca pomešajte sa mlekom i uljem.

Pripremljenim žumancima premažite štrudle i drvenim štapićima ih izbockajte.

Stavite štrudle nazad u frižider na odmaranje, nekih pola sata. Nakon što su odmorile, štrudle premažite tek blago, viljuškom ulupanim belancima.

Stavite ih da se peku na 190°C oko pola sata. Proveravajte.

Ako su porumenele rano, pokrijte ih papirom za pečenje, pa nastavite sa procesom.

Gotove štrudle isecite, posuti ih C prah šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept