0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
500 g tanke kore za pitu
1 kg krušaka
125 g prezli
120 g šećera
2 C vanilin šećera
150 g maslaca
2 supene kašike meda
3 supene kašike džema od kajsije
150 g izdrobljenih piškota
3 kašike C kokos brašna
125 g sitno naseckane crne čokolade
250 g krupno mlevenih lešnika
500 ml soka od sveže ceđene pomorandže
C sladoled od vanile "Eskimko", pripremljen i ohlađen
otopljena mlečna čokolada
C šećer u prahu
nekoliko listova nane
Kruške očistiti i narezati na manje komadiće i potopiti ih u vodu sa sirćetom da ne pocrne.
Maslac istopiti, jednu trećinu maslaca staviti u širi tiganj pa na to dodati prezlu i izrobljenu plazmu. Malo propržiti, ohladiti i u to dodati šećer i C vanilin sećer.
U velikoj zdeli izmešati nadrobljene piškote, džem, med, kokos, lešnike i čokoladu pa sve to preliti narančinim sokom i promešati da se sastojci povežu.
Kruške ocediti i dodati smesi.
5 listova kora za pitu složiti jedan na drugi. Svaki list posebno, premazati sa malo otopljenog maslaca.
Zadnji, peti list posuti preprženim mrvicama prezle i keksa pa na to stavite nadev sa kruškama i umotati kao rolat.
Ovo ponavljati dok se ne potroše sav nadev i listovi testa. Od ove količine obično se dobiju 4 rolata.
Gotovu štrudlu premazati maslacem i staviti peći na 200°C. Poslje 10 minuta smanjiti temperaturu na 180°C i peći dok ne dobije hrskavu koricu.
Štrudlu izvaditi iz rerne pa sačekati da se malo ohladi pre serviranja, ali da ostane topla.
Seći dijagonalno na veće komade pa posuti sitnim sećerom preko sita i servirati sa dve kugle sladoleda.
Dekorisati otopljenom čokoladom i listovima nane.
Kruške očistiti i narezati na manje komadiće i potopiti ih u vodu sa sirćetom da ne pocrne.
Maslac istopiti, jednu trećinu maslaca staviti u širi tiganj pa na to dodati prezlu i izrobljenu plazmu. Malo propržiti, ohladiti i u to dodati šećer i C vanilin sećer.
U velikoj zdeli izmešati nadrobljene piškote, džem, med, kokos, lešnike i čokoladu pa sve to preliti narančinim sokom i promešati da se sastojci povežu.
Kruške ocediti i dodati smesi.
5 listova kora za pitu složiti jedan na drugi. Svaki list posebno, premazati sa malo otopljenog maslaca.
Zadnji, peti list posuti preprženim mrvicama prezle i keksa pa na to stavite nadev sa kruškama i umotati kao rolat.
Ovo ponavljati dok se ne potroše sav nadev i listovi testa. Od ove količine obično se dobiju 4 rolata.
Gotovu štrudlu premazati maslacem i staviti peći na 200°C. Poslje 10 minuta smanjiti temperaturu na 180°C i peći dok ne dobije hrskavu koricu.
Štrudlu izvaditi iz rerne pa sačekati da se malo ohladi pre serviranja, ali da ostane topla.
Seći dijagonalno na veće komade pa posuti sitnim sećerom preko sita i servirati sa dve kugle sladoleda.
Dekorisati otopljenom čokoladom i listovima nane.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.