0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
2 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulje
10 kašika šećera
1 kašičica soli
1 C suvi kvasac
1 limun - kora
900 g mekog brašna
4 veće kruške
200 g čokolade za kuvanje
100 g C pšeničnog griza
100 g C šećera u prahu
1 kašičica cimeta
1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja
po želji C šećer u prahu za posipanje
C Suvi kvasac otopiti u mlako mleko pa dodati vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru limuna. 
Postepeno dodavati brašno i zamesiti glatko testo, ostaviti da odstoji sat vremena na toplom. 
Nakon toga testo podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoji još pola sata. 
Kruške oljuštiti i iseći na sitne kockice. 
Za fil pomešati kruške, C griz, C šećer u prahu i cimet. 
Razviti svaku jufku na debljinu od 0,5 cm i staviti fil na jedan kraj testa, a preko fila posuti rendanu čokoladu. 
Uviti štrudle i poređati ih u podmazan pleh. 
Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i mleka te ostaviti još pola sata da narastu. 
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. 
Izvaditi i po želji posuti C šećerom u prahu.
C Suvi kvasac otopiti u mlako mleko pa dodati vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru limuna. 
Postepeno dodavati brašno i zamesiti glatko testo, ostaviti da odstoji sat vremena na toplom. 
Nakon toga testo podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoji još pola sata. 
Kruške oljuštiti i iseći na sitne kockice. 
Za fil pomešati kruške, C griz, C šećer u prahu i cimet. 
Razviti svaku jufku na debljinu od 0,5 cm i staviti fil na jedan kraj testa, a preko fila posuti rendanu čokoladu. 
Uviti štrudle i poređati ih u podmazan pleh. 
Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i mleka te ostaviti još pola sata da narastu. 
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. 
Izvaditi i po želji posuti C šećerom u prahu.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.