burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Štrudla sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

500 g brašna (tip 500)

250 ml mleka

100 ml ulja

2 jaja

25 g suvog C kvasca

1/2 kašičice soli

5 kašičica šećera

1 C vanilin šećer

Nadev:

džem (po izboru)

Za premazivanje rolata:

1 žumance

nekoliko kapi ulja

C šećer u prahu

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka razmutiti C suvi kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

U brašno dodati nadošli C kvasac, jaja, C vanilin šećer, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Možete ga mešati uz pomoć miksera sa mutilicama namenjenim za testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjenoj podlozi.

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.

Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C prah šećerom i poslužiti tople.

Naši proizvodi

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka razmutiti C suvi kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

U brašno dodati nadošli C kvasac, jaja, C vanilin šećer, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Možete ga mešati uz pomoć miksera sa mutilicama namenjenim za testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjenoj podlozi.

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.

Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C prah šećerom i poslužiti tople.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept