0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
25 g suvog C kvasca
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
1 C vanilin šećer
džem (po izboru)
1 žumance
nekoliko kapi ulja
C šećer u prahu
U 250 ml mlakog mleka razmutiti C suvi kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.
U brašno dodati nadošli C kvasac, jaja, C vanilin šećer, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.
Možete ga mešati uz pomoć miksera sa mutilicama namenjenim za testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjenoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.
Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.
Rolate posipati C prah šećerom i poslužiti tople.
U 250 ml mlakog mleka razmutiti C suvi kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.
U brašno dodati nadošli C kvasac, jaja, C vanilin šećer, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.
Možete ga mešati uz pomoć miksera sa mutilicama namenjenim za testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjenoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.
Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.
Rolate posipati C prah šećerom i poslužiti tople.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.