0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
300 ml mleka
200 ml vode
40 g svežeg kvasca
4 kašike šećera
2 kesice C vanilin šećera
1 kašičica soli
100 g margarina
1 jaje
1 belance
1 kg brašna
džem od kajsije
eurokrem
mlevena plazma
margarin (za premazivanje
C šećer u prahu (za posipanje)
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Jaje, belance, so, C vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom, pa dodati nadošli kvasac, uliti mlaku vodu, dodati 2 kašike šećera, pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije, pa urolati. Razviti drugu jufku, premazati je eurokremom, posuti mlevenom plazmom i urolati.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odatoje 15 minuta.
Za to vreme dobro zagrejati rernu. Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta.
Pečene štrudle izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih po želji posuti C šećerom u prahu.
Štrudle seći, servirati i poslužiti.
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Jaje, belance, so, C vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom, pa dodati nadošli kvasac, uliti mlaku vodu, dodati 2 kašike šećera, pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije, pa urolati. Razviti drugu jufku, premazati je eurokremom, posuti mlevenom plazmom i urolati.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odatoje 15 minuta.
Za to vreme dobro zagrejati rernu. Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta.
Pečene štrudle izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih po želji posuti C šećerom u prahu.
Štrudle seći, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.