burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Štrudla sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

300 ml mleka

200 ml vode

1 kocka kvasac

3 kašike šećera

1 kašičica soli

5 kašika ulja

rendana kora limuna

1 jaje

1 kg brašno

Za fil:

200 g čokolade

4 kašike ulja

4 kašike vode

Za posipanje:

C šećer u prahu

C vanilin šećer

Štrudla sa čokoladom

Koraci pripreme

Aktivirati kvasac. Pomešati mlako mleko, vodu, šećer, izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.

Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite jaje, so, ulje i sipajte nadošli kvasac, izrendanu koru limuna, polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.

Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.

Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte. Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.

Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa drugom korom.

Ostavite štrudle 10 minuda da miruju, pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ohladiti i seći štrudlu po želji.

Pospite C šećerom u prahu i C vanilin šećerom po želji.

Naši proizvodi

Štrudla sa čokoladom

Koraci pripreme

Aktivirati kvasac. Pomešati mlako mleko, vodu, šećer, izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.

Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite jaje, so, ulje i sipajte nadošli kvasac, izrendanu koru limuna, polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.

Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.

Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte. Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.

Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa drugom korom.

Ostavite štrudle 10 minuda da miruju, pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ohladiti i seći štrudlu po želji.

Pospite C šećerom u prahu i C vanilin šećerom po želji.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept