0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 jaje
1 ravna kašičica soli
3 dl mleka
1 puna kašika masti
200 g šećera
1 kašičica cimeta
100 g suvog grožđa
C šećer u prahu
U toplo mleko staviti kvasac da nadođe. Kad je kvasac spreman dodati jaje, so i brašno. Umesiti glatko i mekano testo.
Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i ostaviti da stoje bar 20 minuta.
Kašiku masti izmutiti viljuškom da bude penasta. Kad bude bela znaćete da je spremno.
Nakon 20 minuta svaku lopticu razvući tanko kao palačinku i dve premazati sa umućenom mašću pa staviti jednu preko druge. Gornju ne premazivati.
Ostaviti da stoji još dvadeset minuta. Šećer i cimet pomešati.
Testo razvući tanko u pravougaonik. Premazati sa ostatkom masti, posuti mešavinom šećera i cimeta i rasporediti ravnomerno suvo grožđe.
Uviti štrudlu i staviti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Ostaviti štrudlu da odmara još 20 minuta pa je staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još 20 minuta.
Pečenu štrudlu iseći i po želji posuti C šećerom u prahu.
U toplo mleko staviti kvasac da nadođe. Kad je kvasac spreman dodati jaje, so i brašno. Umesiti glatko i mekano testo.
Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i ostaviti da stoje bar 20 minuta.
Kašiku masti izmutiti viljuškom da bude penasta. Kad bude bela znaćete da je spremno.
Nakon 20 minuta svaku lopticu razvući tanko kao palačinku i dve premazati sa umućenom mašću pa staviti jednu preko druge. Gornju ne premazivati.
Ostaviti da stoji još dvadeset minuta. Šećer i cimet pomešati.
Testo razvući tanko u pravougaonik. Premazati sa ostatkom masti, posuti mešavinom šećera i cimeta i rasporediti ravnomerno suvo grožđe.
Uviti štrudlu i staviti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Ostaviti štrudlu da odmara još 20 minuta pa je staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još 20 minuta.
Pečenu štrudlu iseći i po želji posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.