burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Štrudla sa cimetom i suvim grožđem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Testo:

500 g mekog brašna

20 g svežeg kvasca

1 jaje

1 ravna kašičica soli

3 dl mleka

Za premazivanje:

1 puna kašika masti

Za fil:

200 g šećera

1 kašičica cimeta

100 g suvog grožđa

Za posipanje:

C šećer u prahu

Štrudla sa cimetom i suvim grožđem

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac da nadođe. Kad je kvasac spreman dodati jaje, so i brašno. Umesiti glatko i mekano testo.

Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i ostaviti da stoje bar 20 minuta.

Kašiku masti izmutiti viljuškom da bude penasta. Kad bude bela znaćete da je spremno.

Nakon 20 minuta svaku lopticu razvući tanko kao palačinku i dve premazati sa umućenom mašću pa staviti jednu preko druge. Gornju ne premazivati.

Ostaviti da stoji još dvadeset minuta. Šećer i cimet pomešati.

Testo razvući tanko u pravougaonik. Premazati sa ostatkom masti, posuti mešavinom šećera i cimeta i rasporediti ravnomerno suvo grožđe.

Uviti štrudlu i staviti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Ostaviti štrudlu da odmara još 20 minuta pa je staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još 20 minuta.

Pečenu štrudlu iseći i po želji posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa cimetom i suvim grožđem

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac da nadođe. Kad je kvasac spreman dodati jaje, so i brašno. Umesiti glatko i mekano testo.

Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i ostaviti da stoje bar 20 minuta.

Kašiku masti izmutiti viljuškom da bude penasta. Kad bude bela znaćete da je spremno.

Nakon 20 minuta svaku lopticu razvući tanko kao palačinku i dve premazati sa umućenom mašću pa staviti jednu preko druge. Gornju ne premazivati.

Ostaviti da stoji još dvadeset minuta. Šećer i cimet pomešati.

Testo razvući tanko u pravougaonik. Premazati sa ostatkom masti, posuti mešavinom šećera i cimeta i rasporediti ravnomerno suvo grožđe.

Uviti štrudlu i staviti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Ostaviti štrudlu da odmara još 20 minuta pa je staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još 20 minuta.

Pečenu štrudlu iseći i po želji posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept