0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
2 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulje
10 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kesica C suvi kvasac
1 limun
900 g mekog brašna
600 g borovnica
1 kašičica cimeta
150 g C pšeničnog griza
250 g C šećera u prahu
1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja
po želji C šećer u prahu za posipanje
C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.
Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.
Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.
Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.
Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.
Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.
C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.
Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.
Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.
Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.
Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.
Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.