burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija2 štrudle

Štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
2 štrudle

Sastojci

500 g brašna

1 C prašak za pecivo

10 g C suvog kvasca

75 g šećera

135 ml ulja

125 ml vode

(ili mleka)

1 prstohvat soli

1 jaje

1 žumance

C šećer u prahu

C vanilin šećer

Štrudla

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti u 125 ml mlakog mleka ili vode sa 1 kašičicom šećera.

U vanglu dodati jaje i mešati varjačom. Dodati prstohvat soli, 75 g šećera, C prašak za pecivo i C vanilin šećer, razmućeni kvasac i dodavati postepeno brašno. Mešati varjačom.

Kada umešate testo, izvadite ga iz vangle, i stavite na sto pod krpom. Kada testo odmori, podeliti ga na dva dela i oklagijom razvući kružnice.

Premazati ih nadevom i uzduž uviti kao rolat. Staviti da nadođe i staviti u rernu.

Peći nekih 20 minuta ili kako vama odgovara.

Kada se ispeče, štrudlu posipajte C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti u 125 ml mlakog mleka ili vode sa 1 kašičicom šećera.

U vanglu dodati jaje i mešati varjačom. Dodati prstohvat soli, 75 g šećera, C prašak za pecivo i C vanilin šećer, razmućeni kvasac i dodavati postepeno brašno. Mešati varjačom.

Kada umešate testo, izvadite ga iz vangle, i stavite na sto pod krpom. Kada testo odmori, podeliti ga na dva dela i oklagijom razvući kružnice.

Premazati ih nadevom i uzduž uviti kao rolat. Staviti da nadođe i staviti u rernu.

Peći nekih 20 minuta ili kako vama odgovara.

Kada se ispeče, štrudlu posipajte C šećerom u prahu.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept