0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
125 g maslaca
125 g kisele pavlake
1 kašika C šećera u prahu
250 g brašna
1 kesica C vanila šećera
1 limun - naribana korica
Džem po želji
U odgovarajuću posudu staviti brašno, vanilin C šećer, naribanu koricu jednog limuna, šećer, promešati, dodati kiselu pavlaku i meki maslac.
Zamesiti testo, testo se ne sme lepiti, ako je potrebno dodati još malo brašna.
Teto uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, minimum sat vremena.
Potom razvaljati tanko na pobrašnjenoj podlozi, uz rub staviti pekmez (kod mene je pekmez od jagode u koji sam stavila malo mlevenog keksa da mi ne curi, jer mi pekmez nije gust). Urolati i rezati.
Slagati na pek papir, staviti u zagrejanu rernu na 180C i peći oko dvadesetak minuta.
Ako vam je rerna jača, smanjite temperaturu, one trebaju biti svetle.
Prohladjene posuti C šećerom u prahu ili mlevenim C vanilin šećerom. Ja uvek pravim duplu meru.
U odgovarajuću posudu staviti brašno, vanilin C šećer, naribanu koricu jednog limuna, šećer, promešati, dodati kiselu pavlaku i meki maslac.
Zamesiti testo, testo se ne sme lepiti, ako je potrebno dodati još malo brašna.
Teto uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, minimum sat vremena.
Potom razvaljati tanko na pobrašnjenoj podlozi, uz rub staviti pekmez (kod mene je pekmez od jagode u koji sam stavila malo mlevenog keksa da mi ne curi, jer mi pekmez nije gust). Urolati i rezati.
Slagati na pek papir, staviti u zagrejanu rernu na 180C i peći oko dvadesetak minuta.
Ako vam je rerna jača, smanjite temperaturu, one trebaju biti svetle.
Prohladjene posuti C šećerom u prahu ili mlevenim C vanilin šećerom. Ja uvek pravim duplu meru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.