burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

125 g maslaca

125 g kisele pavlake

1 kašika C šećera u prahu

250 g brašna

1 kesica C vanila šećera

1 limun - naribana korica

Džem po želji

Štrudla

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu staviti brašno, vanilin C šećer, naribanu koricu jednog limuna, šećer, promešati, dodati kiselu pavlaku i meki maslac.

Zamesiti testo, testo se ne sme lepiti, ako je potrebno dodati još malo brašna.

Teto uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, minimum sat vremena.

Potom razvaljati tanko na pobrašnjenoj podlozi, uz rub staviti pekmez (kod mene je pekmez od jagode u koji sam stavila malo mlevenog keksa da mi ne curi, jer mi pekmez nije gust). Urolati i rezati.

Slagati na pek papir, staviti u zagrejanu rernu na 180C i peći oko dvadesetak minuta.

Ako vam je rerna jača, smanjite temperaturu, one trebaju biti svetle.

Prohladjene posuti C šećerom u prahu ili mlevenim C vanilin šećerom. Ja uvek pravim duplu meru.

Naši proizvodi

Štrudla

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu staviti brašno, vanilin C šećer, naribanu koricu jednog limuna, šećer, promešati, dodati kiselu pavlaku i meki maslac.

Zamesiti testo, testo se ne sme lepiti, ako je potrebno dodati još malo brašna.

Teto uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, minimum sat vremena.

Potom razvaljati tanko na pobrašnjenoj podlozi, uz rub staviti pekmez (kod mene je pekmez od jagode u koji sam stavila malo mlevenog keksa da mi ne curi, jer mi pekmez nije gust). Urolati i rezati.

Slagati na pek papir, staviti u zagrejanu rernu na 180C i peći oko dvadesetak minuta.

Ako vam je rerna jača, smanjite temperaturu, one trebaju biti svetle.

Prohladjene posuti C šećerom u prahu ili mlevenim C vanilin šećerom. Ja uvek pravim duplu meru.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept