burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Slatki kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

100 ml mleko

200 ml voda

7 g C Suvi kvasac

2 kašičica šećer

1 kesica C Vanilin šećer

1/2 kašičica so

1 komad belanca

500 g brašno

1 kašika ulje

Za premazivanje:

100 g margarin

Za nadev:

po potrebi nutela

Za premazivanje pre pečenja:

1 komad žumanca

1 kašika mleko

Za posipanje:

po potrebi C Šećer u prahu

Slatki kroasani

Mekani i ukusni kroasani.

Koraci pripreme

1

Za testo:U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,C suvi kvasac,šećer,so,C vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

2

Testo razviti oklagijom u veliki krug i premazati omekšalim margarinom.Iseči na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugoga.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom ili providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

3

Testo razviti oklagijom u veći krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao testa staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.

4

Kroasane poređati u pleh obložen pek-papirom.Žumance i mleko sjediniti,razmutiti ih viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

5

Pečene kroasane uzvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.

6

Kroasane posuti C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Slatki kroasani

Mekani i ukusni kroasani.

Koraci pripreme

1

Za testo:U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,C suvi kvasac,šećer,so,C vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

2

Testo razviti oklagijom u veliki krug i premazati omekšalim margarinom.Iseči na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugoga.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom ili providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

3

Testo razviti oklagijom u veći krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao testa staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.

4

Kroasane poređati u pleh obložen pek-papirom.Žumance i mleko sjediniti,razmutiti ih viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

5

Pečene kroasane uzvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.

6

Kroasane posuti C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept