0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
100 ml mleko
200 ml voda
2 kašičica šećer
1/2 kašičica so
1 komad belanca
500 g brašno
1 kašika ulje
100 g margarin
po potrebi nutela
1 komad žumanca
1 kašika mleko
Mekani i ukusni kroasani.
Za testo:U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,C suvi kvasac,šećer,so,C vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
Testo razviti oklagijom u veliki krug i premazati omekšalim margarinom.Iseči na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugoga.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom ili providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo razviti oklagijom u veći krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao testa staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.
Kroasane poređati u pleh obložen pek-papirom.Žumance i mleko sjediniti,razmutiti ih viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Pečene kroasane uzvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Kroasane posuti C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Mekani i ukusni kroasani.
Za testo:U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,C suvi kvasac,šećer,so,C vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
Testo razviti oklagijom u veliki krug i premazati omekšalim margarinom.Iseči na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugoga.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom ili providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo razviti oklagijom u veći krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao testa staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.
Kroasane poređati u pleh obložen pek-papirom.Žumance i mleko sjediniti,razmutiti ih viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Pečene kroasane uzvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Kroasane posuti C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.