0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
90 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
90 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 ml mleka
200 ml jogurta
2 žumanca
5 kašika šećera
4 kašike ulja
1 C suvi kvasac
1 C vanilin šećer
brašna oko 600 g
C šećer u prahu za posipanje
U 200 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac, 1 kašiku šećera i malo brašna.
U međuvremenu umutiti 2 žumanca i 5 kašike šećera.
Dodati jogurt, 4 kašike ulja, C vanilin šećer i nadosli kvasac. Sve to umutiti malo mikserom.
Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo. Podeliti na dva dela.
Razviti koru u pravougaonika i filovati po želji. Može pekmezom, orasima ili makom.
Složiti štrudle u tepsiju koju ste oblozili papirnom za pečenje.
Pokriti krpom i ostaviti da nadolazi 45 minuta. Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.
U 200 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac, 1 kašiku šećera i malo brašna.
U međuvremenu umutiti 2 žumanca i 5 kašike šećera.
Dodati jogurt, 4 kašike ulja, C vanilin šećer i nadosli kvasac. Sve to umutiti malo mikserom.
Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo. Podeliti na dva dela.
Razviti koru u pravougaonika i filovati po želji. Može pekmezom, orasima ili makom.
Složiti štrudle u tepsiju koju ste oblozili papirnom za pečenje.
Pokriti krpom i ostaviti da nadolazi 45 minuta. Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.