burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Slatka štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

200 ml mleka

200 ml jogurta

2 žumanca

5 kašika šećera

4 kašike ulja

1 C suvi kvasac

1 C vanilin šećer

brašna oko 600 g

C šećer u prahu za posipanje

Slatka štrudla

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac, 1 kašiku šećera i malo brašna.

U međuvremenu umutiti 2 žumanca i 5 kašike šećera.

Dodati jogurt, 4 kašike ulja, C vanilin šećer i nadosli kvasac. Sve to umutiti malo mikserom.

Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo. Podeliti na dva dela.

Razviti koru u pravougaonika i filovati po želji. Može pekmezom, orasima ili makom.

Složiti štrudle u tepsiju koju ste oblozili papirnom za pečenje.

Pokriti krpom i ostaviti da nadolazi 45 minuta. Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatka štrudla

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac, 1 kašiku šećera i malo brašna.

U međuvremenu umutiti 2 žumanca i 5 kašike šećera.

Dodati jogurt, 4 kašike ulja, C vanilin šećer i nadosli kvasac. Sve to umutiti malo mikserom.

Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo. Podeliti na dva dela.

Razviti koru u pravougaonika i filovati po želji. Može pekmezom, orasima ili makom.

Složiti štrudle u tepsiju koju ste oblozili papirnom za pečenje.

Pokriti krpom i ostaviti da nadolazi 45 minuta. Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept