burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Slatka štrudla Dedin brk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

Za koru:

300 g brašna

100 g margarina

2 žumanca

2 kašike kisele pavlake

5 kašika šećera

1 dl mlakog mleka

1 kesica suvog C kvasca

1 kesica C vanilin šećera

na vrh noža soli

Za nadev:

3 kašike pekmeza od kajsija

100 g mlevenih oraha

Za filovanje:

2 belanca

100 g C šećera u prahu

200 g mlevenog maka

rendana limunova kora

Za glazuru:

80 g čokolade

40 g margarina

Za posipanje:

C šećer u prahu

Slatka štrudla Dedin brk

Koraci pripreme

Umutiti belanca i C šećer u prahu, pa dodati mleveni mak i sve lagano promešati.

U drugoj činiji pomešati džem i mlevene orahe.

U 1 dl mlakog mleka staviti kvasac, dodati mu po kašičicu brašna i šećera i ostaviti da nadođe.

Brašno prosejati, dodati mu šećer, so, iseckan margarin,C vanilin šećer, pavlaku, žumanca i na kraju nadošli kvasac.

Ukoliko se testo previše lepi, dodati još malo brašna. Umesiti glatko testo, pa ga oklagijom razvući u veliku pravougaonu koru.

Oba kraja premazati filom od mlevenog maka, ali sredinu ostaviti nepremazanu. I sa jedne i sa druge strane motati ka sredini.

Sredinu popuniti filom od džema i oraha. Štrudlu prebaciti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da nadođe oko 25 minuta.

Peći na 190 stepeni oko pola sata. Ohladiti u potpunosti, pa preko nadeva od oraha i džema naneti glazuru od čokolade.

Sačekati da se glazura stegne, pa celu štrudlu posuti C šećerom u prahu (po želji).

Naši proizvodi

Slatka štrudla Dedin brk

Koraci pripreme

Umutiti belanca i C šećer u prahu, pa dodati mleveni mak i sve lagano promešati.

U drugoj činiji pomešati džem i mlevene orahe.

U 1 dl mlakog mleka staviti kvasac, dodati mu po kašičicu brašna i šećera i ostaviti da nadođe.

Brašno prosejati, dodati mu šećer, so, iseckan margarin,C vanilin šećer, pavlaku, žumanca i na kraju nadošli kvasac.

Ukoliko se testo previše lepi, dodati još malo brašna. Umesiti glatko testo, pa ga oklagijom razvući u veliku pravougaonu koru.

Oba kraja premazati filom od mlevenog maka, ali sredinu ostaviti nepremazanu. I sa jedne i sa druge strane motati ka sredini.

Sredinu popuniti filom od džema i oraha. Štrudlu prebaciti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da nadođe oko 25 minuta.

Peći na 190 stepeni oko pola sata. Ohladiti u potpunosti, pa preko nadeva od oraha i džema naneti glazuru od čokolade.

Sačekati da se glazura stegne, pa celu štrudlu posuti C šećerom u prahu (po želji).

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept