0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
500 g brašno
1 prstohvat so
3 komad žumanca
200 ml kisela voda
300 g salo
vrlo malo limunov sok
po potrebi džem
Vraćaju nas u detinjstvo.
Za testo:U dublju posudu usuti brašno,dodati so,žumanca,C vanilin šećer,limunov sok,kiselu vodu i zamesiti čvršće testo.Testo prebaciti na radnu površinu,posuti brašnom i još zamesiti.
Testo razviti oklagijom tanko.Premazati sa 100 g sala koje ste samleli u blenderu.Prebaciti jednu,pa drugu stranu,pa po sredini namazati malo sala te preklopiti jednu stranu,zatim drugu i na kraju treći put preklopiti(dobijajući tako oblik pravougaonika).Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Ponoviti postupak još 2 puta(tanjiti,premazivati i ostavljati da odstoji po pola sata).Seći na kockice.Po sredini svake kockice testa staviti džem te preklopiti.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Pečene salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade te ih posuti C šećerom u prahu.Salčiće složiti na tacnu i poslužiti.
Vraćaju nas u detinjstvo.
Za testo:U dublju posudu usuti brašno,dodati so,žumanca,C vanilin šećer,limunov sok,kiselu vodu i zamesiti čvršće testo.Testo prebaciti na radnu površinu,posuti brašnom i još zamesiti.
Testo razviti oklagijom tanko.Premazati sa 100 g sala koje ste samleli u blenderu.Prebaciti jednu,pa drugu stranu,pa po sredini namazati malo sala te preklopiti jednu stranu,zatim drugu i na kraju treći put preklopiti(dobijajući tako oblik pravougaonika).Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Ponoviti postupak još 2 puta(tanjiti,premazivati i ostavljati da odstoji po pola sata).Seći na kockice.Po sredini svake kockice testa staviti džem te preklopiti.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Pečene salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade te ih posuti C šećerom u prahu.Salčiće složiti na tacnu i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.