burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

500 g brašno

1 prstohvat so

3 komad žumanca

200 ml kisela voda

2 kesica C Vanilin šećer

300 g salo

vrlo malo limunov sok

Za nadev:

po potrebi džem

Za posipanje:

po potrebi C Šećer u prahu

Salčići

Vraćaju nas u detinjstvo.

Koraci pripreme

1

Za testo:U dublju posudu usuti brašno,dodati so,žumanca,C vanilin šećer,limunov sok,kiselu vodu i zamesiti čvršće testo.Testo prebaciti na radnu površinu,posuti brašnom i još zamesiti.

2

Testo razviti oklagijom tanko.Premazati sa 100 g sala koje ste samleli u blenderu.Prebaciti jednu,pa drugu stranu,pa po sredini namazati malo sala te preklopiti jednu stranu,zatim drugu i na kraju treći put preklopiti(dobijajući tako oblik pravougaonika).Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

3

Ponoviti postupak još 2 puta(tanjiti,premazivati i ostavljati da odstoji po pola sata).Seći na kockice.Po sredini svake kockice testa staviti džem te preklopiti.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.

4

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Pečene salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade te ih posuti C šećerom u prahu.Salčiće složiti na tacnu i poslužiti.

Naši proizvodi

Salčići

Vraćaju nas u detinjstvo.

Koraci pripreme

1

Za testo:U dublju posudu usuti brašno,dodati so,žumanca,C vanilin šećer,limunov sok,kiselu vodu i zamesiti čvršće testo.Testo prebaciti na radnu površinu,posuti brašnom i još zamesiti.

2

Testo razviti oklagijom tanko.Premazati sa 100 g sala koje ste samleli u blenderu.Prebaciti jednu,pa drugu stranu,pa po sredini namazati malo sala te preklopiti jednu stranu,zatim drugu i na kraju treći put preklopiti(dobijajući tako oblik pravougaonika).Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

3

Ponoviti postupak još 2 puta(tanjiti,premazivati i ostavljati da odstoji po pola sata).Seći na kockice.Po sredini svake kockice testa staviti džem te preklopiti.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.

4

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Pečene salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade te ih posuti C šećerom u prahu.Salčiće složiti na tacnu i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept