0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
250 g brašna
1 komad jaje
100 g šećera
100 g margarina
prstohvat soli
300 g jabuka
40 g margarina
3 kašika šećera
po ukusu cimeta
Ove rolnice (štrudlice) su fenomenalnog ukusa, a što duže stoje, sve su bolje...
U odgovarajuću posudu stavite jaje, šećer,so i vanilu pa mutite dok ne postane penasto (oko 4 min.). Dodajte brašno, pecivo pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte margarin isečen na kockice i sve zajedno izmešajte rukama. Stavite na radni sto pa umesite glatko testo. Uvijte ga u providnu foliju pa ga stavite da stoji u frižideru oko pola sata.
U posebnu posudu stavite šećer da se blago otopi pa dodajte margarin i rendane jabuke. Kuvajte oko desetak minuta pa sklonite sa vatre, procedite višak soka kroz cediljku pa stavite cimet.
Na radnu površinu oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm pa uzdužno podelite testo na dva dela (trake). Na jedan deo uzduž stavite fil od jabuka pa ga preklopite (urolajte) samo jednom i sastavite krajeve. Isto uradite i sa drugim delom trake. Oba rolata stavite u zamrzivač na desetak minuta. Izvadite ih, isecite na komade oko 3 cm dužine, ređajte na podmazan pleh i pecite oko 25' na 180-200 st.
Ispečene pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.
Ove rolnice (štrudlice) su fenomenalnog ukusa, a što duže stoje, sve su bolje...
U odgovarajuću posudu stavite jaje, šećer,so i vanilu pa mutite dok ne postane penasto (oko 4 min.). Dodajte brašno, pecivo pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte margarin isečen na kockice i sve zajedno izmešajte rukama. Stavite na radni sto pa umesite glatko testo. Uvijte ga u providnu foliju pa ga stavite da stoji u frižideru oko pola sata.
U posebnu posudu stavite šećer da se blago otopi pa dodajte margarin i rendane jabuke. Kuvajte oko desetak minuta pa sklonite sa vatre, procedite višak soka kroz cediljku pa stavite cimet.
Na radnu površinu oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm pa uzdužno podelite testo na dva dela (trake). Na jedan deo uzduž stavite fil od jabuka pa ga preklopite (urolajte) samo jednom i sastavite krajeve. Isto uradite i sa drugim delom trake. Oba rolata stavite u zamrzivač na desetak minuta. Izvadite ih, isecite na komade oko 3 cm dužine, ređajte na podmazan pleh i pecite oko 25' na 180-200 st.
Ispečene pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.