burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Rolnice punjene jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

250 g brašna

1 komad jaje

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

100 g margarina

1 kesica C Prašak za pecivo

prstohvat soli

Za fil:

300 g jabuka

40 g margarina

3 kašika šećera

po ukusu cimeta

po potrebi C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Rolnice punjene jabukama

Ove rolnice (štrudlice) su fenomenalnog ukusa, a što duže stoje, sve su bolje...

Koraci pripreme

Testo:

U odgovarajuću posudu stavite jaje, šećer,so i vanilu pa mutite dok ne postane penasto (oko 4 min.). Dodajte brašno, pecivo pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte margarin isečen na kockice i sve zajedno izmešajte rukama. Stavite na radni sto pa umesite glatko testo. Uvijte ga u providnu foliju pa ga stavite da stoji u frižideru oko pola sata.

Fil:

U posebnu posudu stavite šećer da se blago otopi pa dodajte margarin i rendane jabuke. Kuvajte oko desetak minuta pa sklonite sa vatre, procedite višak soka kroz cediljku pa stavite cimet.

Punjenje, rolovanje i pečenje:

Na radnu površinu oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm pa uzdužno podelite testo na dva dela (trake). Na jedan deo uzduž stavite fil od jabuka pa ga preklopite (urolajte) samo jednom i sastavite krajeve. Isto uradite i sa drugim delom trake. Oba rolata stavite u zamrzivač na desetak minuta. Izvadite ih, isecite na komade oko 3 cm dužine, ređajte na podmazan pleh i pecite oko 25' na 180-200 st.

Posipanje prah šećerom:

Ispečene pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.

Naši proizvodi

Rolnice punjene jabukama

Ove rolnice (štrudlice) su fenomenalnog ukusa, a što duže stoje, sve su bolje...

Koraci pripreme

Testo:

U odgovarajuću posudu stavite jaje, šećer,so i vanilu pa mutite dok ne postane penasto (oko 4 min.). Dodajte brašno, pecivo pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte margarin isečen na kockice i sve zajedno izmešajte rukama. Stavite na radni sto pa umesite glatko testo. Uvijte ga u providnu foliju pa ga stavite da stoji u frižideru oko pola sata.

Fil:

U posebnu posudu stavite šećer da se blago otopi pa dodajte margarin i rendane jabuke. Kuvajte oko desetak minuta pa sklonite sa vatre, procedite višak soka kroz cediljku pa stavite cimet.

Punjenje, rolovanje i pečenje:

Na radnu površinu oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm pa uzdužno podelite testo na dva dela (trake). Na jedan deo uzduž stavite fil od jabuka pa ga preklopite (urolajte) samo jednom i sastavite krajeve. Isto uradite i sa drugim delom trake. Oba rolata stavite u zamrzivač na desetak minuta. Izvadite ih, isecite na komade oko 3 cm dužine, ređajte na podmazan pleh i pecite oko 25' na 180-200 st.

Posipanje prah šećerom:

Ispečene pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept