burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Pita sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

4 komad žumanceta

200 g maslaca

350 g oštrog brašna

100 g šećera

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

Fil od oraha:

300 g mlevenih oraha

150 g šećera

2-3 kašičica ruma

Fil od sira:

500 g sitnog svežeg sira

4 komad belanaca

100 g C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

3 kašika C Pšenični griz

Dodatno:

po želji za posipanje malo C Šećer u prahu

Pita sa orasima

Kombinacija prhkog testa, belog fila i oraha neće vas ostaviti ravnodušnim.

Koraci pripreme

Priprema pite:

U činiju sipati brašno, C Prašak za pecivo, šećer i C Vanilin šećer. Promešati suve sastojke. Odvojiti 4 belanceta od žumanceta. Žumanca dodati u brašno. Zatim dodati i omekšali maslac. Umesiti u čvrsto testo. Podeliti na dva jednaka dela. Oba dela testa obložiti folijom, jedan staviti ih u frižider da se stegne, a drugi u frižider.
Mleveni orah pomešati sa šećerom i rumom.
Posle 10 – 15 minuta izvaditi deo testa iz frižidera. Staviti ga na pek papir i oklagijom ga rastanjiti na veličinu pleha (20 x 30 cm). Testo preneti u pleh sa pek papirom. Po potrebi još malo oblikovati da lepo stane u pleh.
Po toj kori ravnomerno rasporediti sloj sa orasima. Kašikom blago utapkati.
Umutiti 4 belanceta u sneg sa prstohvatom soli. Dodati 100 g C Šećera u prahu, sve vreme muteći mikserom. Dodati 2 C Vanilin šećera, 3 pune kašike C Griza i sir. Sve izmiksati još 15ak sekundi.
Fil od sira izliti na orahe.
Po njemu izrendati drugi deo testa. (Ruke možete ohladiti pod hladnom vodom ili tako što ćete ih prisloniti uz led na desetak sekundi, kako testo ne bi brzo omekšalo).

Peći 35 minuta na 180 °C. Kada se kolač skroz ohladi posuti ga C Šećerom u prahu i tek onda ga seći.

Naši proizvodi

Pita sa orasima

Kombinacija prhkog testa, belog fila i oraha neće vas ostaviti ravnodušnim.

Koraci pripreme

Priprema pite:

U činiju sipati brašno, C Prašak za pecivo, šećer i C Vanilin šećer. Promešati suve sastojke. Odvojiti 4 belanceta od žumanceta. Žumanca dodati u brašno. Zatim dodati i omekšali maslac. Umesiti u čvrsto testo. Podeliti na dva jednaka dela. Oba dela testa obložiti folijom, jedan staviti ih u frižider da se stegne, a drugi u frižider.
Mleveni orah pomešati sa šećerom i rumom.
Posle 10 – 15 minuta izvaditi deo testa iz frižidera. Staviti ga na pek papir i oklagijom ga rastanjiti na veličinu pleha (20 x 30 cm). Testo preneti u pleh sa pek papirom. Po potrebi još malo oblikovati da lepo stane u pleh.
Po toj kori ravnomerno rasporediti sloj sa orasima. Kašikom blago utapkati.
Umutiti 4 belanceta u sneg sa prstohvatom soli. Dodati 100 g C Šećera u prahu, sve vreme muteći mikserom. Dodati 2 C Vanilin šećera, 3 pune kašike C Griza i sir. Sve izmiksati još 15ak sekundi.
Fil od sira izliti na orahe.
Po njemu izrendati drugi deo testa. (Ruke možete ohladiti pod hladnom vodom ili tako što ćete ih prisloniti uz led na desetak sekundi, kako testo ne bi brzo omekšalo).

Peći 35 minuta na 180 °C. Kada se kolač skroz ohladi posuti ga C Šećerom u prahu i tek onda ga seći.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept