burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Luft štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

2 cela jaja

2 belanca

6 kašika šećera

malo soli

1,5 šolja mleka

brašno po potrebi

Za premazivanje:

1 šolja masti

2 žumanca

100-200 g suvog grožđa koje je stajalo u toploj vodi

cimet

C šećer u prahu

Luft štrudla

Koraci pripreme

Umutiti 2 jaja i 2 belanca sa 6 kašika šećera i malo soli.

U pola šolje mleka staviti suvi kvasac sa kašičicom šećera i malo brašna da se aktivira.

U jaja dodati kvasac, jednu šolju toplog mleka i brašna toliko da zamesite testo kao za krofne.

Umutiti 1 šolju masti i 2 žumanca. Testo podeliti na 6 loptica i razvući ih oklagijom na veličinu tanjira.

Svaku koru premazivati mešavinom masti i žumanceta i spajati 2 po 2, da na kraju dobijete 3 kruga.

Testo ostaviti pokriveno da stoji 1 sat. Kada odstoji razvući na stolu kao kore za pitu.

Preko sipati cimet i suvo grožđe i urolati kao pitu.

Od sve tri kore formirati pletenicu i staviti još malo da odstoji.

Peći na 180 stepeni.

Kada je gotovo, odozgo sipati C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Luft štrudla

Koraci pripreme

Umutiti 2 jaja i 2 belanca sa 6 kašika šećera i malo soli.

U pola šolje mleka staviti suvi kvasac sa kašičicom šećera i malo brašna da se aktivira.

U jaja dodati kvasac, jednu šolju toplog mleka i brašna toliko da zamesite testo kao za krofne.

Umutiti 1 šolju masti i 2 žumanca. Testo podeliti na 6 loptica i razvući ih oklagijom na veličinu tanjira.

Svaku koru premazivati mešavinom masti i žumanceta i spajati 2 po 2, da na kraju dobijete 3 kruga.

Testo ostaviti pokriveno da stoji 1 sat. Kada odstoji razvući na stolu kao kore za pitu.

Preko sipati cimet i suvo grožđe i urolati kao pitu.

Od sve tri kore formirati pletenicu i staviti još malo da odstoji.

Peći na 180 stepeni.

Kada je gotovo, odozgo sipati C šećer u prahu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept