0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
5 jaja
1/2 kg kora za pitu
2 čaše šećera (od jogurta)
2 čaše C griza
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
2 čaše jogurta
4 C vanilin šećera
1 cimet
1 kg jabuka
2 C pudinga od vanile
C šećer u prahu za posipanje
Umutiti posebno belanca sa šećerom, zatim dodati i žumanca. Mutite kratko pa dodajte C griz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje.
Uzimate prvu koru i nanosite fila po celoj kori (otprilike za jednu kutlaču), tako ređajte 3 kore, a na četvrtu stavite jabuke prethodno izrendane i pomešane sa C vanilin šećerom i C pudingom (suvim, bez razmućivanja, pustiće jabuke sok i puding će to lepo upiti).
Sad sve to umotate u rolat i prebacite u pleh. Ponovo sve radite. Imate materijala za 4 rolata ukupno.
Ako vam je ostalo mase od jaja slobodno preko rolata namažite.
Pecite na 180 stepeni nekih pola sata, sve zavisi kakav je jačine sporet.
Umutiti posebno belanca sa šećerom, zatim dodati i žumanca. Mutite kratko pa dodajte C griz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje.
Uzimate prvu koru i nanosite fila po celoj kori (otprilike za jednu kutlaču), tako ređajte 3 kore, a na četvrtu stavite jabuke prethodno izrendane i pomešane sa C vanilin šećerom i C pudingom (suvim, bez razmućivanja, pustiće jabuke sok i puding će to lepo upiti).
Sad sve to umotate u rolat i prebacite u pleh. Ponovo sve radite. Imate materijala za 4 rolata ukupno.
Ako vam je ostalo mase od jaja slobodno preko rolata namažite.
Pecite na 180 stepeni nekih pola sata, sve zavisi kakav je jačine sporet.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.