burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Lenja štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

5 jaja

1/2 kg kora za pitu

2 čaše šećera (od jogurta)

2 čaše C griza

1 čaša ulja

1 C prašak za pecivo

2 čaše jogurta

4 C vanilin šećera

1 cimet

1 kg jabuka

2 C pudinga od vanile

C šećer u prahu za posipanje

Lenja štrudla

Koraci pripreme

Umutiti posebno belanca sa šećerom, zatim dodati i žumanca. Mutite kratko pa dodajte C griz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje.

Uzimate prvu koru i nanosite fila po celoj kori (otprilike za jednu kutlaču), tako ređajte 3 kore, a na četvrtu stavite jabuke prethodno izrendane i pomešane sa C vanilin šećerom i C pudingom (suvim, bez razmućivanja, pustiće jabuke sok i puding će to lepo upiti).

Sad sve to umotate u rolat i prebacite u pleh. Ponovo sve radite. Imate materijala za 4 rolata ukupno.

Ako vam je ostalo mase od jaja slobodno preko rolata namažite.

Pecite na 180 stepeni nekih pola sata, sve zavisi kakav je jačine sporet.

Naši proizvodi

Lenja štrudla

Koraci pripreme

Umutiti posebno belanca sa šećerom, zatim dodati i žumanca. Mutite kratko pa dodajte C griz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje.

Uzimate prvu koru i nanosite fila po celoj kori (otprilike za jednu kutlaču), tako ređajte 3 kore, a na četvrtu stavite jabuke prethodno izrendane i pomešane sa C vanilin šećerom i C pudingom (suvim, bez razmućivanja, pustiće jabuke sok i puding će to lepo upiti).

Sad sve to umotate u rolat i prebacite u pleh. Ponovo sve radite. Imate materijala za 4 rolata ukupno.

Ako vam je ostalo mase od jaja slobodno preko rolata namažite.

Pecite na 180 stepeni nekih pola sata, sve zavisi kakav je jačine sporet.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept