burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Kuvane buhte punjene voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Testo

250 g Brašno tip 500

250 g Brašmo tip 400

1 kesica C Suvi kvasac

1 kesica C Vanilin šećer

2 kašika šećer

1 jaje

malo prstohvat soli

250 ml mlako mleko

Punjenje

250 g šljive ili džem od šljiva , po želji kajsije ili drugi voćni džem

za posipanje

20 g maslac

100 g C Pšenični griz

1 kesica C Vanilin šećer

50 g C Šećer u prahu

50 g C Kakao prah

Kuvane buhte punjene voćem

Divne mekane buhte , punjene voćem ili voćnim džemom. Brzo se spremaju, pogodne za slatki ručak ili kao desert.

Koraci pripreme

Testo

U mleko stavimo kvasac da nadodje. Prosejemo brašno. Sjedinimo sve navedene sastojke za testo sa kvascem, Umesimo testo, koje ne treba da je previše tvrdo. Ostavimo 30-45 min da nadodje.

Kuvanje

Tetsto rayvijemo sa oklagijom. Sečemo na podjednake kvadrate. U sredinu stavljamo komad voće ili kašiku džema i uvijemo u kuglicu. Ostavimon još 10-15 min . Za to vreme ugrejemo vodu do tačke ključanja . Stavljamo po 5 komada u lonac i kuvamo 5 min na tihoj vatri. Ponovimo postupak za sve buhte.

Posipanje

Skuvane buhte vadimo, ocedimo i uvaljamo u pripremljen griz ( griz sa vanilin šećerom i šećerom u prahu , popržimo na tiganju 3-4 min uz neprestano mešenje) ili u kakao (otopimo maslac i dodamo kakao prah i šećer u prahu). Buhte su spremne za serviranje.

Naši proizvodi

Kuvane buhte punjene voćem

Divne mekane buhte , punjene voćem ili voćnim džemom. Brzo se spremaju, pogodne za slatki ručak ili kao desert.

Koraci pripreme

Testo

U mleko stavimo kvasac da nadodje. Prosejemo brašno. Sjedinimo sve navedene sastojke za testo sa kvascem, Umesimo testo, koje ne treba da je previše tvrdo. Ostavimo 30-45 min da nadodje.

Kuvanje

Tetsto rayvijemo sa oklagijom. Sečemo na podjednake kvadrate. U sredinu stavljamo komad voće ili kašiku džema i uvijemo u kuglicu. Ostavimon još 10-15 min . Za to vreme ugrejemo vodu do tačke ključanja . Stavljamo po 5 komada u lonac i kuvamo 5 min na tihoj vatri. Ponovimo postupak za sve buhte.

Posipanje

Skuvane buhte vadimo, ocedimo i uvaljamo u pripremljen griz ( griz sa vanilin šećerom i šećerom u prahu , popržimo na tiganju 3-4 min uz neprestano mešenje) ili u kakao (otopimo maslac i dodamo kakao prah i šećer u prahu). Buhte su spremne za serviranje.

Autor

Miroslava
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept