0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
1 komad kvasca
1 kašičica šećera
1 kg integralnog brašna
2 velike kašike C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
100 g masti
50 g margarina
1 jaje
500 ml mleka
500 g očišćenih višanja
1 jaje (za premazivanje)
Potopiti kvasac u malo toplog mleka. Dodati kašičicu šećera pa ostaviti da nadođe.
Izmutiti viljuškom mast, margarin, šećer, C vanilin šećer i jaje.
Pomešati sa brašnom, dodati nadošli kvasac i ostatak toplog mleka. Umesiti testo.
Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
Testo podeliti na šest obgi. Svaku rastanjiti oklagijom.
Poređati višnje po testu, pa svako testo uviti u rolat. Uvijati po dva rolata u spiralu.
Poređati u tepsiju, pa premazati umućenim jajetom. Po želji rasporediti po testu listiće margarina.
Ostaviti tako da odmori 20 minuta.
Staviti štrudle da se peku u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.
Potopiti kvasac u malo toplog mleka. Dodati kašičicu šećera pa ostaviti da nadođe.
Izmutiti viljuškom mast, margarin, šećer, C vanilin šećer i jaje.
Pomešati sa brašnom, dodati nadošli kvasac i ostatak toplog mleka. Umesiti testo.
Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
Testo podeliti na šest obgi. Svaku rastanjiti oklagijom.
Poređati višnje po testu, pa svako testo uviti u rolat. Uvijati po dva rolata u spiralu.
Poređati u tepsiju, pa premazati umućenim jajetom. Po želji rasporediti po testu listiće margarina.
Ostaviti tako da odmori 20 minuta.
Staviti štrudle da se peku u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.