burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Domaće kifle sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

600 g brašna

1 kesica C Suvi kvasac

2 komad jaja

1 čaša jogurta

5 kašika ulja

1 puna kašika šećera

1 puna kašičica soli

200 ml vode

100 g margarina ili putera

nekoliko kašika džema po vašem izboru

po potrebi C Šećer u prahu

1-2 kesica C Vanilin šećer

Domaće kifle sa džemom

Kiflice pravljene na ovaj način su izuzetno ukusne, a osim džemom, možete ih puniti i sirom (kao što se vidi na mojoj zadnjoj fotografiji)...

Koraci pripreme

Testo:

U mlakoj vodi rastvorite kvasac i šećer, dodajte 3 kašike brašna, sve dobro izmešajte, pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje stavite prosejano brašno, dodajte 1 celo jaje i 1 belance (žumance ostavite za premazivanje). Dodajte ulje, jogurt i na kraju uskisao kvasac. Mešajte sve zajedno varjačom pa dodajte so a zatim prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite rukama sve dok ne dobijete glatko testo (po potrebi dodajte po malo brašna). Oblikujte testo u loptu, stavite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči...

Premazivanje i formiranje kifli:

Zatim testo preručite na radnu površinu koju ste posuli brašnom., lagano ga premesite i razvucite u pravougaoni oblik. Premažite ga otopljenim margarinom, zarolajte ga i ostavite da stoji dvadesetak minuta. Nakon toga ponovo podelite urolano testo na dva dela i svaki deo razvucite u kvadrat.
Secite na trake širine 6-7 cm. i dužine oko dvadesetak cm. Na početku trake stavljajte po malo džema i lagano urolajte (vucite lagano da se trake izduže). Tako uradite sa ostalim trakama i kifle poređajte u pleh na koji ste stavili pek papir.
Isto uradite i sa drugim delom testa.

Odmaranje kifli:

Ostavite kifle na toplom dok ne narastu, zatim ih premažite umućenim žumancetom sa kašikom mleka.

Pečenje:

Stavite ih u zagrejanu rernu na 180-200 st da se peku dok ne porumene (oko 20 min. zavisno od rerne).
Kifle pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.

Naši proizvodi

Domaće kifle sa džemom

Kiflice pravljene na ovaj način su izuzetno ukusne, a osim džemom, možete ih puniti i sirom (kao što se vidi na mojoj zadnjoj fotografiji)...

Koraci pripreme

Testo:

U mlakoj vodi rastvorite kvasac i šećer, dodajte 3 kašike brašna, sve dobro izmešajte, pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje stavite prosejano brašno, dodajte 1 celo jaje i 1 belance (žumance ostavite za premazivanje). Dodajte ulje, jogurt i na kraju uskisao kvasac. Mešajte sve zajedno varjačom pa dodajte so a zatim prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite rukama sve dok ne dobijete glatko testo (po potrebi dodajte po malo brašna). Oblikujte testo u loptu, stavite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči...

Premazivanje i formiranje kifli:

Zatim testo preručite na radnu površinu koju ste posuli brašnom., lagano ga premesite i razvucite u pravougaoni oblik. Premažite ga otopljenim margarinom, zarolajte ga i ostavite da stoji dvadesetak minuta. Nakon toga ponovo podelite urolano testo na dva dela i svaki deo razvucite u kvadrat.
Secite na trake širine 6-7 cm. i dužine oko dvadesetak cm. Na početku trake stavljajte po malo džema i lagano urolajte (vucite lagano da se trake izduže). Tako uradite sa ostalim trakama i kifle poređajte u pleh na koji ste stavili pek papir.
Isto uradite i sa drugim delom testa.

Odmaranje kifli:

Ostavite kifle na toplom dok ne narastu, zatim ih premažite umućenim žumancetom sa kašikom mleka.

Pečenje:

Stavite ih u zagrejanu rernu na 180-200 st da se peku dok ne porumene (oko 20 min. zavisno od rerne).
Kifle pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept