0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g belog brašna
2 jajeta
1 C Vanilin šećer
100 ml mleka
150 ml kisele vode
1 kašičica C Praška za pecivo
300 g džema od jabuke
200 g C Kokosovog brašna
100 g C šećera u prahu
1 kašika ulja
C šećer u prahu
Pomešati sastojke za fil i ostaviti sa strane.
Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, jaja, mleka, kisele vode, praška za pecivo i ulja.
Testo ostaviti na toplom oko pola sata.
Premesiti testo pa ga ostaviti da stoji još pola sata na toplom.
Podeliti testo na 2 dela pa razvući koru oko pola cm, namazati testo filom i urolati.
Ponoviti postupak sa drugim delom testa.
Stavite štrudlu u kalupe za hleb obložene papirom za pečenje.
Kad štrudla odstoji, dok se rerna zagreje, premazati rastvorom kašike šećera i vode. Izbockati nožem da bi se lepo ispekla.
Peći oko pola sata na 200 stepeni.
Vruće štrudle posuti prah šećerom.
Pomešati sastojke za fil i ostaviti sa strane.
Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, jaja, mleka, kisele vode, praška za pecivo i ulja.
Testo ostaviti na toplom oko pola sata.
Premesiti testo pa ga ostaviti da stoji još pola sata na toplom.
Podeliti testo na 2 dela pa razvući koru oko pola cm, namazati testo filom i urolati.
Ponoviti postupak sa drugim delom testa.
Stavite štrudlu u kalupe za hleb obložene papirom za pečenje.
Kad štrudla odstoji, dok se rerna zagreje, premazati rastvorom kašike šećera i vode. Izbockati nožem da bi se lepo ispekla.
Peći oko pola sata na 200 stepeni.
Vruće štrudle posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.