burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Brza štrudla sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 g belog brašna

2 jajeta

1 C Vanilin šećer

100 ml mleka

150 ml kisele vode

1 kašičica C Praška za pecivo

Za fil:

300 g džema od jabuke

200 g C Kokosovog brašna

100 g C šećera u prahu

1 kašika ulja

Za posipanje:

C šećer u prahu

Brza štrudla sa kokosom

Koraci pripreme

Pomešati sastojke za fil i ostaviti sa strane.

Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, jaja, mleka, kisele vode, praška za pecivo i ulja.

Testo ostaviti na toplom oko pola sata.

Premesiti testo pa ga ostaviti da stoji još pola sata na toplom.

Podeliti testo na 2 dela pa razvući koru oko pola cm, namazati testo filom i urolati.

Ponoviti postupak sa drugim delom testa.

Stavite štrudlu u kalupe za hleb obložene papirom za pečenje.

Kad štrudla odstoji, dok se rerna zagreje, premazati rastvorom kašike šećera i vode. Izbockati nožem da bi se lepo ispekla.

Peći oko pola sata na 200 stepeni.

Vruće štrudle posuti prah šećerom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Brza štrudla sa kokosom

Koraci pripreme

Pomešati sastojke za fil i ostaviti sa strane.

Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, jaja, mleka, kisele vode, praška za pecivo i ulja.

Testo ostaviti na toplom oko pola sata.

Premesiti testo pa ga ostaviti da stoji još pola sata na toplom.

Podeliti testo na 2 dela pa razvući koru oko pola cm, namazati testo filom i urolati.

Ponoviti postupak sa drugim delom testa.

Stavite štrudlu u kalupe za hleb obložene papirom za pečenje.

Kad štrudla odstoji, dok se rerna zagreje, premazati rastvorom kašike šećera i vode. Izbockati nožem da bi se lepo ispekla.

Peći oko pola sata na 200 stepeni.

Vruće štrudle posuti prah šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept