0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
6
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
250 g mast
1 kg brasna
1 komad jaje
1 komad zumance
2 kašika jogurta
pola kesica C Prašak za pecivo
1 prstohvat soli
100-200 g pekmeza
Ovaj recept je starinski recept za poljupce sa pekmezom ili ti vanilice, na banaćanski način.
Utrljati mast sa brašnom, pa zatim dodati šećer u prahu, vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.
Ostavite u frizideru oko 15 min, pokriven krpom ili folijom.
Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/ kajsija.
Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagreanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).
Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u šećer u prahu.
Ovaj recept je starinski recept za poljupce sa pekmezom ili ti vanilice, na banaćanski način.
Utrljati mast sa brašnom, pa zatim dodati šećer u prahu, vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.
Ostavite u frizideru oko 15 min, pokriven krpom ili folijom.
Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/ kajsija.
Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagreanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).
Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.