burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija60

Bakina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
60

Sastojci

Testo:

300 ml mleka

7 kašika šećera

1 kašika soli

1 kesica C suvog kvasca

3 jajeta

3-4 kašike domaće masti

1 kašika sirćeta

oko 1,5 kg brašna (pola tip 500, pola tip 400 oštro)

1 margarin

Fil I:

200 ml mleka

400 g maka

200 g šećera

2 C vanilin šećera

Fil II:

300 g oraha

150 g šećera

3 kesice C vanilin šećera

Fil III:

300 g višanja

200 g šećera

50 g C griza

2 C vanilin šećera

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Testo se zamesi pola mleko, pola voda (bude barem 600 ml), više i ne merim, stavi se 7 kašika šećera i 1 kašika soli.

Kada kvasac nadođe, sipa se u brašno (sada je bilo pola tip 500, pola tip 400), doda se 1 celo jaje i 1 žimance i 3-4 kašike domaće masti ali lepo pune i zamesi se da bude mekano.

Staviti 1 kašiku sirćeta. Potrebno je vise od 1 kg brašna (oko 1,5 kg).

Kada nadođe jednom ga premesiti, ostaviti još malo da odstoji, potom ga opet premesiti i podeliti na jufke.

Tako ostaviti da ostoji još malo i onda ga razvlačiti. Dalje je klasika, filujete po želji.

Fil I:
Mak preliti sa mlekom, dodati šećer i prokuvati na tihoj vatri. Kada mleko ispari ostaviti da se ohladi.

Preostalo belance se umuti i doda u skuvan mak, doda se još par kašika džema i onda neće kore da se odvajaju od fila.

Fil II:
Pomešati orahe, šećer i C vanilin šećer. Filovati rasklagijanu jufku.

Fil III:
Staviti višnje sa šećerom i C vanilin šećerom da se prokuvaju desetak minuta (nije potrebna tečnost, višnje će pustiti svoj sok).

Kada se filuje na rasklagijanu jufku doda se 50 g C griza da bi pokupio višak tečnosti.

Nafilovane štrudle staviti u pleh namazan margarinom, tu stoji još malo (što duže to bolje jer je to kiselo testo i bolje je što duže stoji).

U plehu štrudle namazati tako što se umuti celo jaje i doda malo vode, četkicom namazati ceo list i po njemu narendati margarin.

Na tih 5 listova ode 2/3 margarina.

Peče se na 200 stepeni 20 do 30 minuta u zavisnosti jačine Vašeg šporeta.

Po želji možete gotovu štrudlu posuti C prah šećerom.

Naši proizvodi

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Testo se zamesi pola mleko, pola voda (bude barem 600 ml), više i ne merim, stavi se 7 kašika šećera i 1 kašika soli.

Kada kvasac nadođe, sipa se u brašno (sada je bilo pola tip 500, pola tip 400), doda se 1 celo jaje i 1 žimance i 3-4 kašike domaće masti ali lepo pune i zamesi se da bude mekano.

Staviti 1 kašiku sirćeta. Potrebno je vise od 1 kg brašna (oko 1,5 kg).

Kada nadođe jednom ga premesiti, ostaviti još malo da odstoji, potom ga opet premesiti i podeliti na jufke.

Tako ostaviti da ostoji još malo i onda ga razvlačiti. Dalje je klasika, filujete po želji.

Fil I:
Mak preliti sa mlekom, dodati šećer i prokuvati na tihoj vatri. Kada mleko ispari ostaviti da se ohladi.

Preostalo belance se umuti i doda u skuvan mak, doda se još par kašika džema i onda neće kore da se odvajaju od fila.

Fil II:
Pomešati orahe, šećer i C vanilin šećer. Filovati rasklagijanu jufku.

Fil III:
Staviti višnje sa šećerom i C vanilin šećerom da se prokuvaju desetak minuta (nije potrebna tečnost, višnje će pustiti svoj sok).

Kada se filuje na rasklagijanu jufku doda se 50 g C griza da bi pokupio višak tečnosti.

Nafilovane štrudle staviti u pleh namazan margarinom, tu stoji još malo (što duže to bolje jer je to kiselo testo i bolje je što duže stoji).

U plehu štrudle namazati tako što se umuti celo jaje i doda malo vode, četkicom namazati ceo list i po njemu narendati margarin.

Na tih 5 listova ode 2/3 margarina.

Peče se na 200 stepeni 20 do 30 minuta u zavisnosti jačine Vašeg šporeta.

Po želji možete gotovu štrudlu posuti C prah šećerom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept