burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4

Bakina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4

Sastojci

250 ml mleka

1 kašičica šećera

25 g kvasca

100 g masti

2 žumanceta

3 kašike šećera

550 g brašna

Fil:

300 g mlevenog maka

200 g šećera

1 C vanilin šećer

200 ml vrelog mleka

Dodatno:

1 žumance

1 kašika mleka

C šećer u prahu

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Fil:
Sjedinite mleveni mak, šećer i C vanilin šećer. Prelijte provrelim mlekom i dobro promešajte. Ostavite da se fil ohladi dok pripremate testo.

Testo:
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

U odgovarajući sud stavite mast, žumanca i 3 kašike šećera. Izmiksajte, a zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe.

Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na papiru za pečenje.

Stavite polovinu pripremljenog fila i uvijte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda na isti način pripremite i drugu štrudlu.

Sjedinite žumance i mleko i premažite štrudle, a zatim ih odmah ubacite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 35-40 minuta.

Na kraju kada se štrudla ispeče možete je posuti C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Fil:
Sjedinite mleveni mak, šećer i C vanilin šećer. Prelijte provrelim mlekom i dobro promešajte. Ostavite da se fil ohladi dok pripremate testo.

Testo:
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

U odgovarajući sud stavite mast, žumanca i 3 kašike šećera. Izmiksajte, a zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe.

Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na papiru za pečenje.

Stavite polovinu pripremljenog fila i uvijte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda na isti način pripremite i drugu štrudlu.

Sjedinite žumance i mleko i premažite štrudle, a zatim ih odmah ubacite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 35-40 minuta.

Na kraju kada se štrudla ispeče možete je posuti C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept