burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

800-900 g brašna

500 ml mlake vode

1 kašika C šećera u prahu

1 kašika soli

10 g C suvog kvasca

2 kašike suncokretovog ulja

1 jaje

Slavski kolač

Koraci pripreme

U posudu stavite 500 ml mlake vode, oko 10 g kvasca i kašiku šećera. Dobro izmešajte, prekrite kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 15 minuta.

Nakon 15 minuta videćete da se kvasac lepo podigao. Zatim stavite kašiku soli, 2 kašike suncokretovog ulja i izmešajte još malo da se sve lepo sjedini.

Onda dodajte postepeno brašno (800-900 g). Zamesite testo oko 5 minuta staviti u posudu, prekrite folijom i kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu oko 1 h da naraste.

Posle 1 h, naraslo testo prebacite na stolu i izmesite još malo i ostavite da odstoji još 15 min.

Oblikujte kolač po želji, podmažite razmućenim jajetom i pecite 35-40 min na 200 C.

Naši proizvodi

Slavski kolač

Koraci pripreme

U posudu stavite 500 ml mlake vode, oko 10 g kvasca i kašiku šećera. Dobro izmešajte, prekrite kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 15 minuta.

Nakon 15 minuta videćete da se kvasac lepo podigao. Zatim stavite kašiku soli, 2 kašike suncokretovog ulja i izmešajte još malo da se sve lepo sjedini.

Onda dodajte postepeno brašno (800-900 g). Zamesite testo oko 5 minuta staviti u posudu, prekrite folijom i kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu oko 1 h da naraste.

Posle 1 h, naraslo testo prebacite na stolu i izmesite još malo i ostavite da odstoji još 15 min.

Oblikujte kolač po želji, podmažite razmućenim jajetom i pecite 35-40 min na 200 C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept