0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
60
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
60
250 ml mleka
250 ml kisele vode
1 C suvi kvasac
100 ml ulja
1 kg brašna
500 g feta sira
1 jaje
susam
džem od kajsija
C šećer u prahu
U mlako mleko dodati kvasac C i kašičicu šećera. Ostaviti 5 min.
U to dodati kiselu vodu, ulje i brašna dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti testo 1h.
Premesiti i podeliti u dva dela. Od svakog dela razviti pravougaonik.
U prvi staviti izgnječenu fetu. Iseći pravougaonik na trake i trake urolati da dobiju oblik puža, posuti susamom i peći.
Drugi deo premazati džemom, jednako urolati kao i prethodni rolat.
Nakon što se ispeče posuti C šećerom u prahu.
U mlako mleko dodati kvasac C i kašičicu šećera. Ostaviti 5 min.
U to dodati kiselu vodu, ulje i brašna dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti testo 1h.
Premesiti i podeliti u dva dela. Od svakog dela razviti pravougaonik.
U prvi staviti izgnječenu fetu. Iseći pravougaonik na trake i trake urolati da dobiju oblik puža, posuti susamom i peći.
Drugi deo premazati džemom, jednako urolati kao i prethodni rolat.
Nakon što se ispeče posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.