0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 šolje zejtina
1 šolja belog vina
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
250 g brašna
C šećer u prahu
džem/pekmez
Zejtin, belo vino, prašak za pecivo, vanilin šećer - dakle sve sastojke zamesiti sa brašnom da testo bude meko.
Kad se testo umesi, rastanji se i vade veći krugovi čašom, koji se u sredini namažu džemom.
Krugove preklopiti i na krajeve pritisnuti, napraviti polumesec.
Peći na tihoj vatri. Kada se ispeku, uvaljati ih u prah šecer zamirisan vanilom.
Zejtin, belo vino, prašak za pecivo, vanilin šećer - dakle sve sastojke zamesiti sa brašnom da testo bude meko.
Kad se testo umesi, rastanji se i vade veći krugovi čašom, koji se u sredini namažu džemom.
Krugove preklopiti i na krajeve pritisnuti, napraviti polumesec.
Peći na tihoj vatri. Kada se ispeku, uvaljati ih u prah šecer zamirisan vanilom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.