0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 ml vode
400 ml ulja
1 kg brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
200 g C šećera u prahu
džem po želji
Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva. Kada provri skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi dok ne bude mlako.
U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo C proizvoda. Napraviti udubljenje i sipati mlako ulje sa vodom i zamesiti testo.
Zamešeno testo staviti na radnu površinu i podeliti na 5 jednakih delova. Svaki deo razvući i podeliti na 8 jednakih trouglova.
Na svaki trougao staviti po kašičicu džema i uvijati kiflice. Staviti kiflice u podmazan pleh i peći na 150 stepeni dok ne pobele, ali paziti da ne izgore.
Kada se ispeku izvaditi svaku kiflicu i još dok su vruće i uvaljati u prah šećer C proizvoda koji je pomešan sa Vanilin šećerom, takođe C proizvoda.
Staviti u činiju i ostaviti da se ohlade.
Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva. Kada provri skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi dok ne bude mlako.
U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo C proizvoda. Napraviti udubljenje i sipati mlako ulje sa vodom i zamesiti testo.
Zamešeno testo staviti na radnu površinu i podeliti na 5 jednakih delova. Svaki deo razvući i podeliti na 8 jednakih trouglova.
Na svaki trougao staviti po kašičicu džema i uvijati kiflice. Staviti kiflice u podmazan pleh i peći na 150 stepeni dok ne pobele, ali paziti da ne izgore.
Kada se ispeku izvaditi svaku kiflicu i još dok su vruće i uvaljati u prah šećer C proizvoda koji je pomešan sa Vanilin šećerom, takođe C proizvoda.
Staviti u činiju i ostaviti da se ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.