burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posne bele kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 ml vode

400 ml ulja

1 kg brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

200 g C šećera u prahu

džem po želji

Posne bele kiflice

Koraci pripreme

Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva. Kada provri skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi dok ne bude mlako.

U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo C proizvoda. Napraviti udubljenje i sipati mlako ulje sa vodom i zamesiti testo.

Zamešeno testo staviti na radnu površinu i podeliti na 5 jednakih delova. Svaki deo razvući i podeliti na 8 jednakih trouglova.

Na svaki trougao staviti po kašičicu džema i uvijati kiflice. Staviti kiflice u podmazan pleh i peći na 150 stepeni dok ne pobele, ali paziti da ne izgore.

Kada se ispeku izvaditi svaku kiflicu i još dok su vruće i uvaljati u prah šećer C proizvoda koji je pomešan sa Vanilin šećerom, takođe C proizvoda.

Staviti u činiju i ostaviti da se ohlade.

Naši proizvodi

Posne bele kiflice

Koraci pripreme

Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva. Kada provri skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi dok ne bude mlako.

U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo C proizvoda. Napraviti udubljenje i sipati mlako ulje sa vodom i zamesiti testo.

Zamešeno testo staviti na radnu površinu i podeliti na 5 jednakih delova. Svaki deo razvući i podeliti na 8 jednakih trouglova.

Na svaki trougao staviti po kašičicu džema i uvijati kiflice. Staviti kiflice u podmazan pleh i peći na 150 stepeni dok ne pobele, ali paziti da ne izgore.

Kada se ispeku izvaditi svaku kiflicu i još dok su vruće i uvaljati u prah šećer C proizvoda koji je pomešan sa Vanilin šećerom, takođe C proizvoda.

Staviti u činiju i ostaviti da se ohlade.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept