burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija32 komada

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
32 komada

Sastojci

300 ml mleka

200 ml vode

1 kocka kvasca ili 1 kesica suvog C kvasca

3 kašičice šećera

2 kašičice soli

200 ml ulja

1 kg brašna

1 margarin

1 jaje

susam po želji

C šećer u prahu

Kroasani

Koraci pripreme

Zagrejati mleko i vodu, u to dodati kocku kvasca i šećer, sačekati 10-tak minuta, dodati malo brašna, ulje i so, izmešati, pa postepeno dodavati ostatak brašna.

Ostaviti da nadođe testo, pa podeliti na 8 loptica, svaku lopticu razvući na veličinu tanjira pa premazati margarinom i tako ređati jednu na drugu jufku, osim na poslednju ne mazati margarin.

Kasnije sve zajedno razvući na veliki krug, iseći na 32 jednaka dela i motati kroasane.

Ako želite možete i da punite šunkom, sirom, pa čak i eurokremom, prelepo je.

Premazati umućenim jajetom, ako slane pravite ili prazne onda posuti susam, ako slatke može C šećer u prahu.

Peći na 200 stepeni dok ne porumene, jedno 20-tak minuta.

Naši proizvodi

Kroasani

Koraci pripreme

Zagrejati mleko i vodu, u to dodati kocku kvasca i šećer, sačekati 10-tak minuta, dodati malo brašna, ulje i so, izmešati, pa postepeno dodavati ostatak brašna.

Ostaviti da nadođe testo, pa podeliti na 8 loptica, svaku lopticu razvući na veličinu tanjira pa premazati margarinom i tako ređati jednu na drugu jufku, osim na poslednju ne mazati margarin.

Kasnije sve zajedno razvući na veliki krug, iseći na 32 jednaka dela i motati kroasane.

Ako želite možete i da punite šunkom, sirom, pa čak i eurokremom, prelepo je.

Premazati umućenim jajetom, ako slane pravite ili prazne onda posuti susam, ako slatke može C šećer u prahu.

Peći na 200 stepeni dok ne porumene, jedno 20-tak minuta.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept