0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
32
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
32
1 kesica C suvi kvasac
1,5 ravna kašika šećera
1 kašičica soli
1 čaša mleka, 180 ml
1 čaša kisela voda, 180 ml
1 jogurt
2 jaja
100 ml ulja
1 C prašak za pecivo
800-1000 g brašna
250 g margarina
100 g šunka ili sir
džem po želji
susam
C šećer u prahu
Kvasac, šećer, kiselu vodu i mleko zagrejati i dodati malo brašna. Pustiti 10 min da odstoji.
Nakon toga, u testo ubaciti 1 jaje, jogurt, ulje, so, promešati. Dodavati brašno sve dok se ne umesi meko testo, dakle da se ne lepi testo za ruke.
Umešeno testo ostaviti 30 min da narasta. Za to vreme pripremiti fil i margarin.
Testo podeliti na 2 dela, a svaku polovinu na 8 loptica. Svaku lopticu razviti i premazati margarinom koji smo prethodno malo otopili radi lakšeg nanošenja. Osmu lopticu razviti i preklopiti. To uraditi i sa drugom polovinom.
Kada smo to završili svaku koru razviti u krug što tanje, 2,3 mm i seći na 16 delova, zatim staviti nadev po želji.
Urolati kiflice i redjati u pleh. Pustiti 20 min da odstoje i pre pečenja premazati jajetom i su samom. Slatke kiflice samo jajetom.
Peći 30-40 min na 220°C zavisno od rerne.
Slatke posuti C šećerom u prahu.
Kvasac, šećer, kiselu vodu i mleko zagrejati i dodati malo brašna. Pustiti 10 min da odstoji.
Nakon toga, u testo ubaciti 1 jaje, jogurt, ulje, so, promešati. Dodavati brašno sve dok se ne umesi meko testo, dakle da se ne lepi testo za ruke.
Umešeno testo ostaviti 30 min da narasta. Za to vreme pripremiti fil i margarin.
Testo podeliti na 2 dela, a svaku polovinu na 8 loptica. Svaku lopticu razviti i premazati margarinom koji smo prethodno malo otopili radi lakšeg nanošenja. Osmu lopticu razviti i preklopiti. To uraditi i sa drugom polovinom.
Kada smo to završili svaku koru razviti u krug što tanje, 2,3 mm i seći na 16 delova, zatim staviti nadev po želji.
Urolati kiflice i redjati u pleh. Pustiti 20 min da odstoje i pre pečenja premazati jajetom i su samom. Slatke kiflice samo jajetom.
Peći 30-40 min na 220°C zavisno od rerne.
Slatke posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.