burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija32

Kroasan kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
32

Sastojci

1 kesica C suvi kvasac

1,5 ravna kašika šećera

1 kašičica soli

1 čaša mleka, 180 ml

1 čaša kisela voda, 180 ml

1 jogurt

2 jaja

100 ml ulja

1 C prašak za pecivo

800-1000 g brašna

250 g margarina

100 g šunka ili sir

džem po želji

susam

C šećer u prahu

Kroasan kifle

Koraci pripreme

Kvasac, šećer, kiselu vodu i mleko zagrejati i dodati malo brašna. Pustiti 10 min da odstoji.

Nakon toga, u testo ubaciti 1 jaje, jogurt, ulje, so, promešati. Dodavati brašno sve dok se ne umesi meko testo, dakle da se ne lepi testo za ruke.

Umešeno testo ostaviti 30 min da narasta. Za to vreme pripremiti fil i margarin.

Testo podeliti na 2 dela, a svaku polovinu na 8 loptica. Svaku lopticu razviti i premazati margarinom koji smo prethodno malo otopili radi lakšeg nanošenja. Osmu lopticu razviti i preklopiti. To uraditi i sa drugom polovinom.

Kada smo to završili svaku koru razviti u krug što tanje, 2,3 mm i seći na 16 delova, zatim staviti nadev po želji.

Urolati kiflice i redjati u pleh. Pustiti 20 min da odstoje i pre pečenja premazati jajetom i su samom. Slatke kiflice samo jajetom.

Peći 30-40 min na 220°C zavisno od rerne.

Slatke posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kroasan kifle

Koraci pripreme

Kvasac, šećer, kiselu vodu i mleko zagrejati i dodati malo brašna. Pustiti 10 min da odstoji.

Nakon toga, u testo ubaciti 1 jaje, jogurt, ulje, so, promešati. Dodavati brašno sve dok se ne umesi meko testo, dakle da se ne lepi testo za ruke.

Umešeno testo ostaviti 30 min da narasta. Za to vreme pripremiti fil i margarin.

Testo podeliti na 2 dela, a svaku polovinu na 8 loptica. Svaku lopticu razviti i premazati margarinom koji smo prethodno malo otopili radi lakšeg nanošenja. Osmu lopticu razviti i preklopiti. To uraditi i sa drugom polovinom.

Kada smo to završili svaku koru razviti u krug što tanje, 2,3 mm i seći na 16 delova, zatim staviti nadev po želji.

Urolati kiflice i redjati u pleh. Pustiti 20 min da odstoje i pre pečenja premazati jajetom i su samom. Slatke kiflice samo jajetom.

Peći 30-40 min na 220°C zavisno od rerne.

Slatke posuti C šećerom u prahu.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept