burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Sladoled tortica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

600 ml hladnog mleka (iz frižidera)

Kakao mrvice

Šarene mrvice

100 g sitno isečenih svežih jagoda

100 g kokosa

Sladoled tortica

Koraci pripreme

Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite samolepljivom folijom. Umutite C eskimko sa ukusom vanilina. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju dodajte 100g kokosa i promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Pripremljenu smesu stavite u unapred pripremljen i obložen kalup.

C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom vanilina i kokosa.

C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode.

Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.

Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu.

Sada će sladoled od čokolade biti na dnu. Ukrasite šarenim mrvicama i torta je spremna za sečenje.

Naši proizvodi

Sladoled tortica

Koraci pripreme

Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite samolepljivom folijom. Umutite C eskimko sa ukusom vanilina. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju dodajte 100g kokosa i promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Pripremljenu smesu stavite u unapred pripremljen i obložen kalup.

C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom vanilina i kokosa.

C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode.

Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.

Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu.

Sada će sladoled od čokolade biti na dnu. Ukrasite šarenim mrvicama i torta je spremna za sečenje.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept