0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
3
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
3
1 C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
120 g C Zamena za mleko u prahu
800 ml Vode
1 komad Rozen kora
30 g Dr Oetker crna čokolada sa 46% kakaa
1 kašičica Kokosovo ulje
Zaleđeni desert u mini kockicama, sastavljen od 4 vrste sladoleda u 3 sloja. Pravi se jednostavno, izgleda zanimljivo a gosti će uživati u izboru različitih ukusa. 😊
Pripremite mleko (možete koristiti i obično mleko umesto zamene) i napravite sladolede u posebnim činijama.
U silikonske kalupe za led sipajte sladoled, tako da dobijete podjednak broj kockica od svakog sladoleda. Za ovu torticu biće vam potrebno 27 kockica. Ostavite da se zamrznu preko noći.
Sladoled koji preostane možete zamrznuti regularno.
Jednu rozen koru isecite na veličinu kockica kada su poređane u format 3x3. Dobićete 2 kvadrata.
Otopite čokoladu sa kašičicom ulja i premažite kore sa jedne strane. Ostavite u frižider 10ak minuta da se stegnu.
Na tanjir za služenje poređajte 9 kockica tako da budu raznovrsne, stavite jedan kvadrat rozen kore (sa čokoladnom stranom okrenutom na gore) preko, na nju još 9 kockica, opet rozen kvadrat, pa još 9 kockica.
Po mogućstvu radite u rashlađenoj prostoriji da bi se sladoled sporije topio. Vratite torticu u frižider da se stegne.
Možete je po želji dodatno dekorisati, ali i ovako je dovoljno efektna. Može se služiti po kockica sladoleda ako ima više gostiju, ili po 9 kockica na rozen kori za troje.
Zaleđeni desert u mini kockicama, sastavljen od 4 vrste sladoleda u 3 sloja. Pravi se jednostavno, izgleda zanimljivo a gosti će uživati u izboru različitih ukusa. 😊
Pripremite mleko (možete koristiti i obično mleko umesto zamene) i napravite sladolede u posebnim činijama.
U silikonske kalupe za led sipajte sladoled, tako da dobijete podjednak broj kockica od svakog sladoleda. Za ovu torticu biće vam potrebno 27 kockica. Ostavite da se zamrznu preko noći.
Sladoled koji preostane možete zamrznuti regularno.
Jednu rozen koru isecite na veličinu kockica kada su poređane u format 3x3. Dobićete 2 kvadrata.
Otopite čokoladu sa kašičicom ulja i premažite kore sa jedne strane. Ostavite u frižider 10ak minuta da se stegnu.
Na tanjir za služenje poređajte 9 kockica tako da budu raznovrsne, stavite jedan kvadrat rozen kore (sa čokoladnom stranom okrenutom na gore) preko, na nju još 9 kockica, opet rozen kvadrat, pa još 9 kockica.
Po mogućstvu radite u rashlađenoj prostoriji da bi se sladoled sporije topio. Vratite torticu u frižider da se stegne.
Možete je po želji dodatno dekorisati, ali i ovako je dovoljno efektna. Može se služiti po kockica sladoleda ako ima više gostiju, ili po 9 kockica na rozen kori za troje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.