burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija3

Sladoled tortica kockica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3

Sastojci

Sladoled tortica kockica

Zaleđeni desert u mini kockicama, sastavljen od 4 vrste sladoleda u 3 sloja. Pravi se jednostavno, izgleda zanimljivo a gosti će uživati u izboru različitih ukusa. 😊

Koraci pripreme

Pripremite sladoled

Pripremite mleko (možete koristiti i obično mleko umesto zamene) i napravite sladolede u posebnim činijama.

Sipajte u kalupe

U silikonske kalupe za led sipajte sladoled, tako da dobijete podjednak broj kockica od svakog sladoleda. Za ovu torticu biće vam potrebno 27 kockica. Ostavite da se zamrznu preko noći.

Sladoled koji preostane možete zamrznuti regularno.

Pripremite kore

Jednu rozen koru isecite na veličinu kockica kada su poređane u format 3x3. Dobićete 2 kvadrata.
Otopite čokoladu sa kašičicom ulja i premažite kore sa jedne strane. Ostavite u frižider 10ak minuta da se stegnu.

Poređajte torticu

Na tanjir za služenje poređajte 9 kockica tako da budu raznovrsne, stavite jedan kvadrat rozen kore (sa čokoladnom stranom okrenutom na gore) preko, na nju još 9 kockica, opet rozen kvadrat, pa još 9 kockica.
Po mogućstvu radite u rashlađenoj prostoriji da bi se sladoled sporije topio. Vratite torticu u frižider da se stegne.

Poslužite

Možete je po želji dodatno dekorisati, ali i ovako je dovoljno efektna. Može se služiti po kockica sladoleda ako ima više gostiju, ili po 9 kockica na rozen kori za troje.

Naši proizvodi

Sladoled tortica kockica

Zaleđeni desert u mini kockicama, sastavljen od 4 vrste sladoleda u 3 sloja. Pravi se jednostavno, izgleda zanimljivo a gosti će uživati u izboru različitih ukusa. 😊

Koraci pripreme

Pripremite sladoled

Pripremite mleko (možete koristiti i obično mleko umesto zamene) i napravite sladolede u posebnim činijama.

Sipajte u kalupe

U silikonske kalupe za led sipajte sladoled, tako da dobijete podjednak broj kockica od svakog sladoleda. Za ovu torticu biće vam potrebno 27 kockica. Ostavite da se zamrznu preko noći.

Sladoled koji preostane možete zamrznuti regularno.

Pripremite kore

Jednu rozen koru isecite na veličinu kockica kada su poređane u format 3x3. Dobićete 2 kvadrata.
Otopite čokoladu sa kašičicom ulja i premažite kore sa jedne strane. Ostavite u frižider 10ak minuta da se stegnu.

Poređajte torticu

Na tanjir za služenje poređajte 9 kockica tako da budu raznovrsne, stavite jedan kvadrat rozen kore (sa čokoladnom stranom okrenutom na gore) preko, na nju još 9 kockica, opet rozen kvadrat, pa još 9 kockica.
Po mogućstvu radite u rashlađenoj prostoriji da bi se sladoled sporije topio. Vratite torticu u frižider da se stegne.

Poslužite

Možete je po želji dodatno dekorisati, ali i ovako je dovoljno efektna. Može se služiti po kockica sladoleda ako ima više gostiju, ili po 9 kockica na rozen kori za troje.

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept