0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
200 ml slatke pavlake
400 ml kondenzovanog mleka
1 kašika maslaca
4 kašike šećera
5 kašika C kakao praha
400 g lešnik napolitanki
2 C Eskimko sladoleda sa vanilom
Najpre se pravi karamel od slatke pavlake, kondezovanog mleka, maslaca, šećera i C kakao praha.
To se kuva na tihoj vatri 30 min. uz mešanje dok se ne zgusne.
U obruč (kalup) staviti papir, a napolitanke izmrviti na sitno pa umutiti 2 C Eskimko vanila sladoleda i pomešati sa napolitankama.
Izliti smesu u kalup i staviti 2 sata u friz.
Izvaditi pa preliti karamel filom i ostaviti u frizu preko noći.
Najpre se pravi karamel od slatke pavlake, kondezovanog mleka, maslaca, šećera i C kakao praha.
To se kuva na tihoj vatri 30 min. uz mešanje dok se ne zgusne.
U obruč (kalup) staviti papir, a napolitanke izmrviti na sitno pa umutiti 2 C Eskimko vanila sladoleda i pomešati sa napolitankama.
Izliti smesu u kalup i staviti 2 sata u friz.
Izvaditi pa preliti karamel filom i ostaviti u frizu preko noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.