0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
4 belanca
1 žumance
4 kašike šećera
4 kašike brašna
malo C praška za pecivo
12 žumanaca
250 g C šećera u prahu
600 ml mleka
2 C Pudinga vanila
1 margarin
600 g svežih jagoda
300 g C šlag krema
Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno žumance i 4 kašike brašna i smesu sipati u kalup 26cm.
Peći ukupno 4 kore.
Fil:
500 ml mleka staviti da se kuva, u 100 ml mleka razmutiti 2 C pudinga od vanile.
U posebnu posudu umutiti žumanca sa šećerom u prahu i to sve dodati u vrelo mleko i kuvati dok se smesa ne zgusne.
Kada se Fil ohladi, umutiti 1 margarin i u njega dodati ohladjeni Fil. Ređati kora, Fil, jagode...
Na kraju umutiti 300 g C šlag krema i dekorisati tortu po želji.
Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno žumance i 4 kašike brašna i smesu sipati u kalup 26cm.
Peći ukupno 4 kore.
Fil:
500 ml mleka staviti da se kuva, u 100 ml mleka razmutiti 2 C pudinga od vanile.
U posebnu posudu umutiti žumanca sa šećerom u prahu i to sve dodati u vrelo mleko i kuvati dok se smesa ne zgusne.
Kada se Fil ohladi, umutiti 1 margarin i u njega dodati ohladjeni Fil. Ređati kora, Fil, jagode...
Na kraju umutiti 300 g C šlag krema i dekorisati tortu po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.